Gemeente Overbetuwe


Overbetuwse Opschoondag levert 72 zakken vuil op

---

De Landelijke Opschoondag in Overbetuwe, die op 21 maart plaatsvond, is een succes te noemen! In de diverse kernen zijn maar liefst 72 grote zakken zwerfafval opgehaald.
De gemeente riep vrijwilligers op om in actie te komen tegen zwerfafval. Hier werd goed gehoor aan gegeven. Op deze stralende zaterdagochtend staken bijna 150 vrijwilligers de handen uit de mouwen.

De vrijwilligers waren goed herkenbaar in hun felgele veiligheidshesjes. Ze gingen de dorpswijken door of juist de dijken op. Met materialen geleverd door de gemeente, zoals prikkers, grijpers en vuilniszakken, werd al het zichtbare vuil opgeruimd. In totaal dus 72 zakken zwerfafval.

In de volgende kernen is hard gewerkt:
Plaats Initiatiefnemer Aantal vrijwilligers Locatie Resultaat Driel Dorpsraad 50 Dorp en buitengebied (dijk) 20 zakken Randwijk Dorpsraad 30 Dorp en buitengebied (dijk) 3 zakken Herveld Buurtvereniging 15 Wijk De Woerd 4 zakken Zetten Bewoners 10 Stationsgebied 10 zakken
Heteren â Driel PvdA 7 Centrum van Heteren en dijk tussen Heteren en Driel 5 zakken
Elst Bewoners 15 Rondom Prinsenhof en Grote Molenstraat 2 zakken

In de periode voorafgaand aan de Landelijke Opschoondag hebben ook andere groepen acties gevoerd tegen zwerfafval. Scouting Zetten heeft 25 zakken opgehaald in het Hemmense bos. Basisschool De Zonnepoort in Elst heeft 3 zakken zwerfafval verzameld. Ook Het Westeraamcollege in Elst heeft de wijn rondom de school schoongemaakt.

De gemeente gaat het komende jaar extra aandacht vragen voor het bestrijden van zwerfafval. Dit allemaal onder het motto âHoud Overbetuwe schoon!â. Ook inwoners worden gevraagd hun steentje bij te dragen.
Landelijke Opschoondag