Scholten Awater start met Batavi open source webshop

31/03/2009 10:53

ICEshop BV

ICEshop heeft de nieuwe webshop van Scholten Awater opgeleverd. Dit is een zeer bijzondere ontwikkeling te noemen omdat deze is gebaseerd op Batavi, de volledig nieuwe open source ecommerce engine van ICEshop, en volledig geïntegreerd met het in eigen beheer ontwikkelde ERP systeem van de grootste onafhankelijke ICT leverancier van Nederland.

ICEshop heeft deze webshop (zie www.sa.nl) in relatief korte tijd gerealiseerd in nauwe samenwerking met de ICT-afdeling van Scholten Awater in Lent. De shop onderscheidt zich door een vergaande persoonlijk benadering -mijn SA- waardoor de klant bijvoorbeeld volledig inzicht heeft in alle afspraken met SA, en offertes, orders, facturen, storingen en retouren. Batavi wisselt een veelheid aan informatie uit met het klanteninformatiesysteem van Scholten Awater via een XML-gateway die meer dan 40 format-entiteiten kent.

Scholten Awater onderstreept daarmee haar streven om de volumeslag op internet aan te gaan.

"Internetstrategie is al jarenlang een speerpunt binnen Scholten Awater", zegt algemeen directeur Theo Willems. "Luisterend naar onze klanten en kijkend naar de markt, zijn we in staat geweest om drie unieke elementen te combineren in onze strategie: een site met veel ICT-informatie, de beste ICT-shop voor zakelijk Nederland en "Mijn SA" waarmee onze klanten de processen van Scholten Awater zelf aan kunnen sturen."

Over Batavi

ICEshop heeft eind 2007 besloten Batavi te ontwikkelen omdat bestaande open source-platforms tekort schieten in design flexibiliteit en koppelingsmogelijkheden met andere systemen (ketenintegratie: XML EDI). ICEshop heeft veel ervaring op het gebied van interfaces en ketenintegratie. Daarme is meer dan 10 jaar e-commerce ervaring beschikbaar gesteld in Batavi dat zich verder onderscheidt door een object georiënteerd model en zeer designervriendelijk template systeem, waarbij design en code volledig gescheiden zijn. Voor meer info over Batavi en de beschikbare download: www.batavi.org

Over ICEshop BV

ICEshop is eind 1998 gestart met de ontwikkeling van haar shop hosting-dienst. De focus van ICEshop lag vanaf 1999 op het opbouwen van een leidende marktpositie met inmiddels ruim 300 installaties in de IT-, Telecom- en Office-branche, als implementatiepartner van leidende IT-fabrikanten of -distributeurs in Nederland als HP, Tech Data, Ingram Micro, ETC Pluz, en Copaco (zie http://www.iceshop.nl) en de wereldwijde (open) ICEcat.biz content service.

ICEshop verwerkte in 2008 meer dan 200 miljoen euro aan elektronische orders van klanten. In 2009 ligt de focus volledig op de uitrol van open source-shop Batavi, gekoppeld aan meer dan 20 distributeurs.