WeatherBill biedt White Label-platform voor aanbieders van weerverzekeringen en weerderivaten 31/03/2009 11:03

PR Newswire

SAN FRANCISCO, March 31 /PRNewswire/ --
WeatherBill (www.weatherbill.com) heeft vandaag de introductie bekendgemaakt van WeatherBill White Label, een allesomvattende technologieoplossing ten behoeve van verzekeringsmaatschappijen voor de uitvoering van weerverzekeringen en weerderivaten op basis van een kant-en-klaar merkonafhankelijk platform. Het platform automatiseert functies voor prijsstelling, transactieverwerking en risicobeheer voor dekking voor ongunstige weersomstandigheden, en biedt volledig geautomatiseerde verkooptoepassingen voor klanten, tussenpersonen en intern gebruik.

WeatherBill White Label stelt verzekeringsmaatschappijen en verkopers van derivaten in staat dekking voor ongunstige weersomstandigheden te bieden, op hun eigen papier, zonder de daaraan verbonden actuariële of technologische investeringen te hoeven doen. Bovendien biedt WeatherBill een aanzienlijke risicocapaciteit voor weerprogramma's van derden door middel van haar banden met Nephila Capital, een van de grootste beheerders van
herverzekeringsfondsen voor weerrisico's en calamiteiten ter wereld.

"WeatherBill White Label biedt nieuwe groeikansen voor
verzekeringsmaatschappijen en verkopers van derivaten," aldus David Friedberg, CEO van WeatherBill. "Dekking voor ongunstige weersomstandigheden is een product dat kan worden verkocht in vrijwel elke branche, regio en kopersgroep. Dit platform stelt partners in staat zich te concentreren op de marketing en verkoop van dekking voor ongunstige weersomstandigheden aan hun klanten, zonder nieuwe prijsmodellen of technologiesystemen te hoeven opzetten."

WeatherBill White Label omvat vijf kerndiensten: prijsstelling, transactie- en orderbeheer, uitkering- en claimbeheer, risicobeheer en risicocapaciteit De WeatherBill White Label-partners zullen bestaan uit verzekeringsmaatschappijen, verkopers van weerderivaten, en branchespecifieke tussenpersonen en agenten. Het platform is tevens beschikbaar voor grondstoffenhandelaars in de energie-, landbouw- en publieke sector.

WeatherBill, Inc. (www.weatherbill.com) verzorgt de enige online dienst waarmee bedrijven hun opbrengsten kunnen beschermen en zich kunnen indekken tegen de financiële gevolgen van ongunstige weersomstandigheden. WeatherBill, opgericht door CEO David Friedberg en CTO Siraj Khaliq, voormalige leden van het Google-team, wordt gefinancierd door New Enterprise Associates, Index Ventures en Allen & Company en ondersteund door Nephila Capital, een van de grootste beheerders van herverzekeringsfondsen voor weerrisico's en calamiteiten ter wereld.

Regina Sinsky, +1-415-762-4378, regina@weatherbill.com






-