Vodafone & Mobile Monday A'dam rollen Mobile Clicks internationaal uit

31/03/2009 11:26

Vodafone Libertel NV

Prijzengeld meest innovatieve en creatieve mobiel internet start-up verhoogd naar EUR 150.000

31 maart 2009 - Gisteren, tijdens Mobile Monday Amsterdam, gaf Vodafone het startsein voor de tweede editie van de competitie voor mobiel internet start-ups: Vodafone Mobile Clicks 2009. Naast Nederlandse inzendingen maken nu ook start-ups uit Groot-Brittannië kans op het EUR 150.000 bruto prijzengeld voor het beste idee voor een mobiele site, dienst of applicatie.

De competitie bestaat uit drie selectierondes per land in de periode mei tot en met september 2009. Zowel Nederland als Engeland houdt afzonderlijke juryrondes. De gezamenlijke finale vindt plaats in september 2009 tijdens PICNIC in Amsterdam. Iedereen ouder dan 18 met een goed idee, concept of prototype voor een mobiele site, dienst of applicatie kan zich inschrijven. Ook diensten van bestaande mobiele start-ups, mits jonger dan 3 jaar, mogen aangemeld worden. Via YouTube roepen de winnaars van vorig jaar, Nulaz (http://www.youtube.com/watch?v=owuDNC-IAdM), TipSpot (http://www.youtube.com/watch?v=owuDNC-IAdM) en MapTheGap (http://www.youtube.com/watch?v=rUqPmNnIXj0) mobiele start-ups op zich in te schrijven via www.vodafonemobileclicks.com.

Jens Schulte-Bockum, CEO van Vodafone Nederland: "Het mobiel maken van internet is een belangrijke strategische pijler van Vodafone. Het Mobile Clicks platform biedt creatieve start-ups de mogelijkheid hun talenten toe te passen en daarmee de doorontwikkeling van mobiel internet te stimuleren. Afgelopen jaar was een groot succes met inzendingen van hoog niveau. We kijken daarom met spanning uit naar de inzendingen van dit jaar."

Marc Fonteijn, Mobile Monday Amsterdam: "Het is inspirerend om te zien hoe andere landen het Nederlandse voorbeeld volgen. Door de samenwerking met Vodafone kunnen we de ontwikkeling van mobiel internet internationaal verder stimuleren."

Mobile Monday Amsterdam is de officiële media partner van Vodafone Mobile Clicks 2009. Voor meer informatie en aanmelding: www.vodafonemobileclicks.com.

Over Vodafone Libertel B.V.:

Vodafone is een van de een van de grootste mobiele communicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van Vodafone Group, het meest toonaangevende mobiele communicatiebedrijf ter wereld met deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 27 landen in 5 continenten en proportioneel circa 289 miljoen klanten per 31 december 2008, alsmede meer dan 40 partner netwerken.





http://www.vodafonemobileclicks.com/