Veilig Verkeer Nederland presenteert rijsimulator tijdens AutoRai

31/03/2009 11:29

Veilig Verkeer Nederland

Persbericht

Huizen, 31 maart 2009

Veilig Verkeer Nederland presenteert haar nieuwe rijsimulator tijdens de AutoRai.

Tijdens de aankomende AutoRai presenteert Veilig Verkeer Nederland haar nieuwe rijsimulator. In samenwerking met Volkswagen is deze nieuwe rijsimulator tot stand gekomen.

Veilig Verkeer Nederland wil met de rijsimulator vooral zichtbaar zijn voor een belangrijke doel-groep jongeren van 18-24 jaar.

Het blijkt dat het risico voor jonge mannelijke bestuurders zes keer zo groot is dan gemiddeld en voor jonge vrouwen drie keer zo groot. (Bron: SWOV website) De rijsimulator biedt de mogelijk-heid om op een interactieve manier voorlichting te geven over allerlei verkeersituaties en om-standigheden waar een automobilist mee te maken kan krijgen in het verkeer.

De rijsimulator is ingebouwd in een Volkswagen Polo, die op een oplegger staat. De oplegger kan aan alle zijden worden opengeklapt. Rondom de polo hangen lcd-schermen die het zicht van de bestuurder weergeven. De bestuurder bevindt zich midden in een virtuele verkeerswereld. Aan de zijkanten en aan de achterzijde van de opengeklapte oplegger zijn ook beeldschermen beves-tigd waarop het publiek de verrichtingen van de bestuurder kan volgen.

Vanaf mei is de rijsimulator beschikbaar voor evenementen in het land. De twaalf meter lange opvallende vrachtwagen met oplegger heeft een eigen stroomvoorziening aan boord waardoor overal in de openlucht gepresenteerd kan worden.

Veilig Verkeer Nederland

Veilig Verkeer Nederland staat voor veilig verkeer en iedereen veilig over straat. Voor kinderen, ouders, jongeren, ouderen, fietsers, automobilisten, bromfietsers, kortom voor iedereen. Veilig verkeer betekent vooral het zoeken van een goed evenwicht.

Want iedereen heeft ruimte nodig in het verkeer. En iedereen wil zich veilig in het verkeer kunnen bewegen..





http://www.veiligverkeernederland.nl