Politie Rotterdam Rijnmond

Dinsdag 31 maart 2009


* WAARSCHUWINGSSCHOTEN GELOST TIJDENS ACHTERVOLGING; VERDACHTE

AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-WEST - De politie hield maandagavond op de Pelgrimstraat een 21-jarige Rotterdammer aan nadat diverse waarschuwingsschoten waren gelost.
Rond half elf ontstond in een horecagelegenheid aan de 's-Gravendijkwal een onenigheid tussen drie mannen en de eigenaar. Hierbij werd de 45-jarige eigenaar bedreigd met een vuurwapen. Het drietal vertrok vervolgens in een auto. Direct werd de politie gewaarschuwd die aan de hand van het goede signalement de auto op de Pelgrimstraat onderschepte.
Hier werd BTGV (BenaderingsTechniekGevaarlijkeVerdachten) toegepast. Het drietal had hier lak aan en rende uit de auto een braakliggend terrein op. Vervolgens is door politieagenten een aantal waarschuwingsschoten gelost en is de 21-jarige man aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor. Bij hem is geen vuurwapen aangetroffen.
De recherche van district Rotterdam-West zet het onderzoek voort naar de overige verdachten.


* POLITIE ARRESTEERT JONGENS NA MISHANDELING

MAASSLUIS - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben maandagavond vier verdachten van een mishandeling gearresteerd. Rond acht uur fietsten een 18-jarige vrouw uit Maassluis en een 20-jarige man uit Vlaardingen op de PC Hooftlaan toen ze een groepje jongens tegenkwamen. Door een van hen werd plotseling een blikje limonade naar de twee gegooid. Toen zij daar een opmerking over maakten ontstond er ruzie. Een van de jongens sloeg de 20-jarige Vlaardinger in het gezicht en gooide hem op de grond. De daders schopten en sloegen slachtoffer. De vrouw sloeg daarop een van de verdachten in het gezicht waarop de mannen er vandoor gingen.
Op de Zuiddijk kwamen de betrokkenen elkaar weer tegen en ontstond er een vechtpartij waarbij de 20-jarige man een tand uit de mond geslagen werd en de vrouw klappen in het gezicht kreeg. De politie stelde een onderzoek in waarna, op basis van de opgegeven signalementen, drie Rotterdammer (17, 18 en 19) en een 19-jarige Schiedammer werden aangehouden op het NS station Maassluis Centrum.
Het viertal is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.