Politie Limburg-Noord

Politie onderzoekt beroving en waarschuwt voor oplichting met nep sieraden


Datum: 31-03-2009
Tijd bericht: 11:28
Plaats: O.a. Maasbracht
De politie onderzoekt een beroving die maandagmiddag plaatsvond op de Stevensweerterweg in Maasbracht. Het slachtoffer, een 20-jarige man uit Maasbracht, werd daar even na een uur bij zijn brommobiel aangesproken door een man. Daarbij werd hij door hem en nog twee andere mannen bedreigd met een vuurwapen. Nadat hij geld gaf gingen de daders er vandoor. Toen ze weg gingen gooiden ze 'goud' in zijn brommobiel. Mogelijk is er een verband met oplichtingspraktijken met nep sieraden.

Oplichting met nep sieraden
De politie waarschuwt voor oplichting met nep sieraden. In de afgelopen dagen is met een smoes op diverse plekken geprobeerd om 'gouden' sieraden te verkopen. De nep sieraden waren bedoeld als onderpand voor benzine. Bij de politie zijn diverse meldingen binnen gekomen van mensen die hiervoor benaderd zijn, maar zij gingen niet in op het voorstel.

Maandagmiddag liet iemand auto's stoppen bij de A73, afrit Linne. Daar bood iemand goud te koop aan en vertelde een smoes dat hij geen benzine had. Vorige week donderdag gebeurde iets soortgelijks op de A73 bij de afrit Belfeld. Ook daar werd iemand benaderd voor geld omdat de benzine op was. Diezelfde dag werd op de toerit naar de A2 bij Nederweert geprobeerd om goud te verkopen. En vorige week dinsdag werd op de Rijksweg in Kessel ook geprobeerd om goud te verkopen om zo benzine te kopen.

Mochten mensen benaderd worden door dit soort 'goudverkopers' dan is het raadzaam niets aan te pakken en zeker de sieraden niet te kopen. Bel direct de politie op 0900-8844 en probeer zoveel mogelijk vast te stellen welke personen de (verkoop) handelingen verrichten. Probeer een duidelijk signalement van de personen op te nemen en noteer de kentekens van de voertuigen waarmee zij zich verplaatsen.