Politie Zuid-Holland-Zuid

31/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 31-03-2009 o Persberichten District II

TWEE MANNEN AANGEHOUDEN
GORINCHEM Twee mannen van 24 en 26 jaar zijn aangehouden. De politie stelde op dinsdag 31 maart 2009 rond 02.15 uur een onderzoek in na een melding. Een getuige gaf door dat er twee mannen nogal geïnteresseerd in autos aan het kijken waren. Dat gebeurde op de Jip en Janneke in Gorinchem. De verdachten liepen weg in de richting van de Van Andel Spruytlaan. Agenten gingen direct op zoek naar de twee en vonden de 24 en 26-jarige bij een bushokje. Politiemensen vonden ook nog een aktetas terug die uit een auto kwam.

DIEFSTAL BIJ SLAGERIJ
GROOT-AMMERS Inbrekers hebben onder andere een computer en beeldscherm gestolen. De diefstal gebeurde bij een slagerij aan de Margrietstraat in Groot-Ammers. Men ontdekte de inbraak op dinsdag 31 maart 2009 omstreeks 04.00 uur. De verdachten kwamen binnen na verbreking van een deur. Binnen doorzochten ze alles en stalen ook wat geld uit de kassa. De politie stelt een onderzoek in.

INBRAAK: TWEE AANHOUDINGEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM Kort na een inbraak heeft de politie twee aanhoudingen verricht. Op dinsdag 31 maart 2009 omstreeks 03.50 uur kwam er een inbraakmelding vanuit een café aan de Peulenstraat in Hardinxveld-Giessendam. De verdachten zouden mogelijk gevlucht zijn. Een agente zag iemand wegduiken bij een auto. Hierna rende deze verdachte weg maar een agent kreeg hem te pakken. De tweede verdachte lag in een talud bij bosjes. Zijn aanhouding volgde ook. Het ging om twee mannen van 23 en 24 jaar en komen uit s-Gravenhage. In het café was de gokautomaat opengebroken.

ONGEVAL
MOLENAARSGRAAF Een 74-jarige fietsster uit Ottoland is gewond geraakt aan haar hoofd. De vrouw fietste op maandagmiddag 30 maart 2009 schuin de weg over om de Graafdijk Oost in Molenaarsgraaf op te rijden. Vanuit de Graafdijk-Oost kwam een auto die waarschijnlijk niet goed rechts hield. De twee botsten tegen elkaar waarbij de fietsster met haar hoofd tegen de voorruit van de auto klapte. Ook had het slachtoffer last van pijn aan haar benen.

POSTERS
SLIEDRECHT Vier mensen hebben een Proces-verbaal gehad omdat ze posters liepen te plakken. De melding hierover kwam binnen op dinsdag 31 maart 2009 omstreeks 01.00 uur. De vier liepen op de Stationsweg in Sliedrecht. Agenten vonden hen en namen ze mee naar het bureau. Het ging om drie vrouwen van 37, 46 en 56 jaar uit Sliedrecht en een 48-jarige man ook uit Sliedrecht.