Politie Zuid-Holland-Zuid

31/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 31-03-2009 o Persberichten District I

BEKEURINGEN
DORDRECHT Een 20-jarige man uit Dordrecht heeft drie bekeuringen gekregen. Een politieman fietste op maandagmiddag 30 maart 2009 bij de Groenezoom in Dordrecht waar hij de 20-jarige bromfietser aan de kant zette. De man droeg geen helm, reed over een fietspad en de brommer had geen kentekenplaat. De politieman nam de brommer in beslag.

MISHANDELING
DORDRECHT Agenten hebben in de Meerkoetstraat in Dordrecht een 21-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Er kwam een melding dat de 21-jarige zijn vriendin probeerde te steken. In het trappenhuis stond de 19-jarige vrouw en daarboven bij de deur de verdachte. Uit onderzoek bleek dat hij met een keukenmes de vrouw had bedreigd. De aanhouding gebeurde op maandagavond 30 maart 2009.

BROMMER
HENDRIK-IDO-AMBACHT Op de Bramengaarde in Hendrik-Ido-Ambacht hebben politiemensen twee meisjes aangehouden. Ze reden op maandagmiddag 30 maart 2009 op een brommer maar droegen geen helm. Het ene meisje had geen bromfietscertificaat en de ander geen legitimatiebewijs. Verder bleek dat de brommer onverzekerd was en bleef deze gewoon draaien zonder contactsleutel. De agenten namen de twee van 15 jaar uit Zwijndrecht mee naar het bureau. Waarschijnlijk ging het om een gestolen brommer.

BEDREIGING
HENDRIK-IDO-AMBACHT Voor bedreiging is een 40-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden. Op maandagavond 30 maart 2009 kwam er een melding dat de verdachte in de buurt van de Tesselschadestraat in Hendrik-Ido-Ambacht rondliep en een mes bij zich had. Getuigen vertelden dat de man net weg was en door een parkje liep. Dat klopte en politiemensen hielden de 40-jarige aan. De man was dronken en gedroeg zich opstandig. Tijdens de rit naar het politiebureau schreeuwde de 40-jarige en contact was met hem onmogelijk.