Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 12.05 uur

Utrecht, 31-03-2009

Man aangehouden voor belediging van agent

VEENENDAAL De politie heeft maandag omstreeks 16.05 uur een man uit Veenendaal aangehouden die verdacht wordt van het beledigen van een politieagent en verzet bij aanhouding.

Een agent controleerde maandagmiddag aan de Industrielaan een auto met aanhanger waarvan de lading niet was afgedekt. Toen de bestuurder hiervoor bekeurd werd, begonnen de passagiers zich ermee te bemoeien. De passagier van de achterbank negeerde verzoeken van de agent om het schuifportier van de achterbank te sluiten. Vervolgens schold hij de agent uit. Hierop werd deze 30-jarige man uit Veenendaal aangehouden voor belediging. Hij verzette zich hier meerdere malen stevig tegen en reageerde niet op de waarschuwing van de agent voor gebruik van pepperspray. Vervolgens sprayde de agent, maar de verdachte rende weg.

In de buurt van Kerkewijk kon de verdachte door collega agenten worden opgepakt. Hij werd meegenomen naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces verbaal opgemaakt voor belediging van de agent en verzet bij aanhouding.

Getuigenoproep in bedreigingszaak en vernieling aan auto

VEENENDAAL Maandag deed een 45-jarige vrouw uit Overberg aangifte van bedreiging tegen haar, haar 17-jarige zoon en haar 3-jarige dochter. Tevens deed zij aangifte van vernieling van haar auto. Beide zaken zouden maandagmiddag tussen 13.30 uur en 14.15 uur aan de Zandstraat zijn gebeurd.

De vrouw gaf aan dat zij daar haar auto parkeerde en nadat haar zoon een parkeerkaartje had gekocht stonden er twee jongens naast haar auto. Dit was omstreeks 13.30 uur. Het drietal werd door de twee verbaal bedreigd. Na de bedreiging is de vrouw met haar kinderen weggelopen. Toen zij terugkwam omstreeks 14.15 uur zag de vrouw dat er op het rechter achterportier diepe krassen over een lengte van ongeveer 15 cm zaten.

Vermoedelijk hebben de daders van de bedreiging te maken met de vernieling aan de auto.

De daders van de bedreiging voldoen aan het volgende signalement:

jongen 1


- licht getine huidskleur


- zwart stekelig haar


- tussen 1.80 en 1.85m lang


- tussen 20 en 25 jaar oud


- gezet postuur


- bol en grof gelaat


- gekleed in een gele/oranje sweater en een lichtgekleurde korte jas

jongen 2


- donker getinte huidskleur


- zwart, heel kort gedekt haar


- tussen 1.65 en 1.70m lang


- tussen 16 en 18 jaar oud


- tenger postuur


- langwerpig gezicht


- gekleed in een donkerbruine leren halflange jas en een blauwe spijkerbroek

De politie is op zoek naar getuigen van de bedreiging en/of de vernieling aan de auto. Indien u meer informatie over een van de beide incidenten heeft, verzoekt de politie u om contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Rijden onder invloed

DOORN De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 02.10 uur aan de Van Bennekomweg een automobilist gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Uit de blaastest bleek dat de 32-jarige bestuurder uit Doorn te veel had gedronken. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 585 ug/l. De man kreeg een rijverbod voor 6 uur, zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.