Start MBO Marshal Roadshow met Jan des Bouvrie en Omar Munie bij ROCvA

31/03/2009 12:30

ROC van Amsterdam

Op dinsdag 31 maart gaven Jan des Bouvrie en Omar Munie bij het ROC van Amsterdam de aftrap voor de start van de 'MBO Marshal' Roadshow. De roadshow, een gezamenlijk initiatief van alle roc's in Nederland, heeft als doel het promoten van het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en het inspireren van mbo'ers tot het inzetten van hun talent en vooral hun diploma te halen. Na de aftrap vandaag bij het ROC van Amsterdam, zal de roadshow, een landelijk vervolg bij de diverse roc's in het land krijgen.

Marshal Classes

Jan des Bouvrie, die met zijn 'Jan des Bouvrie College' verbonden is aan het ROC van Amsterdam en Omar Munie, beroemd tassenontwerper en ex-mbo'er, verzorgden gedurende de dag een aantal unieke 'MBO Marshal' Classes. De Marshal Classes richtten zich op mbo-studenten van de opleidingen van het nieuwe 'Jan des Bouvrie College' en Mode van het ROC van Amsterdam.

Thema's die tijdens de dag centraal stonden, waren doorzettingsvermogen en wilskracht. Per Marshal Class konden zo'n 25 studenten de presentaties bijwonen in de speciale ingerichte trailer.

Primeur Roadshow

De 'MBO Marshal' Roadshow startte haar landelijke tour in Amsterdam. Na Amsterdam zal de speciale trailer, bij de diverse roc in Nederland langs gaan. Leerlingen wordt daarbij de kans geboden zelf een 'Marshal Class' bij te wonen om zich zo te laten inspireren en meer bewust te worden van de eigen kwaliteiten.

Tijdens de roadshow zal Omar Munie de constante factor zijn. Daarnaast zal ieder roc een 'eigen' 'MBO Marshal' (boegbeeld) inzetten. Het ROC van Amsterdam heeft dit gedaan met Jan des Bouvrie vanuit zijn unieke samenwerking met het Jan des Bouvrie College.

Omar Munie

Omar Munie, zelf oud mbo-student, heeft zijn talent tijdens zijn studie ten volle weten te benutten. Het heeft hem een prachtige carrière opgeleverd, waardoor hij nu als 'young & upcoming' en vooral zeer succesvol tassenontwerper door het leven gaat. Hij verkoopt zijn prachtige ontwerpen momenteel onder meer in Den Haag, Amsterdam, Parijs, Dubai, Lech, Londen, New York en München. Door zich in te zetten als MBO Marshal wil Omar zijn drive voor zijn vak graag delen met studenten en hen enthousiasmeren om vooral geloof te hebben in eigen kwaliteiten en die in te zetten voor hun studie.

Jan des Bouvrie

Momenteel ontwerpt Jan des Bouvrie de Lifestyle Studio die deel uitmaakt van het Jan des Bouvrie College aan de Ruysdaelstraat 67 te Amsterdam. In 2008 is deze nieuwe opleiding bij het ROC van Amsterdam gestart en loopt de eerste lichting studenten inmiddels stage. De officiële opening van het Jan des Bouvrie College vindt in het najaar plaats bij het ROC van Amsterdam, als ook de Lifestyle Studio gereed is.

ROC van Amsterdam

Het ROC van Amsterdam (ROCvA) is zeer innovatief en heeft nauwe banden met het werkveld. Intensieve samenwerking is er met o.a. Schiphol in het Schiphol College, met The College Hotel, een viersterren hotel in Amsterdam Zuid en met Johan Cruijff in het Cruyff College voor topsporters. Er zijn vestigingen in Amsterdam, Amstelveen, Hilversum en Hoofddorp. Aan het onderwijs nemen ruim 26.000 mbo-studenten deel, 3000 vmbo-leerlingen en ca.10.000 volwassenen. Het ROC van Amsterdam leidt op voor nagenoeg alle beroepsrichtingen - van vliegtuigmonteur en banketbakker tot hotelmanager en verpleegster. Het ROC van Amsterdam is één van de 42 roc's die ons land telt. Er is een nauwe samenwerking met ROC Flevoland.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.rocva.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (