Gemeente Voerendaal

\ 31/3/2009 - Defibrillator in Ransdaal
Op de Ransdalerstraat 139A is sinds eind maart een defibrillator aanwezig. De medewerkers van het op dit adres gevestigde bedrijf Advies- en Inspectiebedrijf Smits worden binnenkort getraind om de AED, zoals de defibrillator ook wel wordt genoemd, te bedienen. De AED staat ter beschikking van iedereen die deze spoedeisende hulp nodig heeft.

Iedere week krijgen in ons land ruim driehonderd mensen buiten het ziekenhuis een plotselinge hartstilstand. Meestal gebeurt dat thuis. En dan telt elke minuut. Een AED in de buurt kan het verschil maken tussen leven en dood. Directeur Frank Smits van AIB Smits: Wij staan met ons bedrijf midden in de samenleving. Ondernemen met het oog voor de omgeving vinden wij bijzonder belangrijk. Daarom hebben wij er afgelopen kerst voor gekozen geen geschenk aan individuele relaties te geven, maar aan de maatschappij.

De 140 jaar oude carréboerderij op nummer 139A is een blikvanger voor een ieder die vanuit Kunrade-Voerendaal naar Ransdaal rijdt. Het symbool op een van de ramen aan de voorgevel laat zien dat een AED in het pand aanwezig is.