Gemeente Noordwijkerhout

31/3/2009 - Schaapskooi in wijk Zeeburg maakt plaats voor groe

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Noordwijkerhout heeft op 20 maart 2009 besloten een groene invulling te geven aan het gebied, waar de zogenoemde `schaapskooi' stond. Zowel de schaapskooi als een betonnen tafeltennistafel zijn inmiddels verwijderd. In verband met het groeiseizoen zullen nog eind deze week of begin volgende week zes bomen naar het terrein worden verplaatst, zodat deze nog dit voorjaar tot bloei kunnen komen.

De schaapskooi was zodanig versleten en verouderd, dat het behoud ervan een grondige opknapbeurt zou vergen. Een beschadigde tafeltennistafel is enkele maanden geleden al verwijderd om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Na verwijdering van de asfaltverharding zal het groen worden aangebracht. Hiervoor zullen zes linden, die op de Spanjaarskrocht in de wijk Zeeburg in de verdrukking zijn gekomen, worden verplaatst. Bij de bomen zal een zitbank worden geplaatst en langs de randen worden struiken aangeplant. Ook het groen naast de bestaande sportveldjes wordt waar nodig opgeknapt. Door verplaatsing van het hekje naar het parkeerterrein ontstaan enkele parkeerplekken voor de omwonenden. Sluishekjes moeten dienen als snelheidsremmende maatregel.

Over de herinrichting is zowel met de omwonenden als met het bestuur van de wijkvereniging Zeeburg gesproken. Zij stemmen van harte in met de groene invulling van het terrein dat grenst aan de Victoriberg.