Gemeente Geldermalsen

Rijbaanwisselingen A2 tussen Culemborg - Geldermalsen

31 maart 2009 - In de periode april tot en met juli krijgt het verkeer op de A2 tussen Culemborg en Geldermalsen te maken met tijdelijke andere rijbanen.
In de periode april tot en met juli krijgt het verkeer op de A2 tussen Culemborg en Geldermalsen te maken met tijdelijke andere rijbanen. Op verschillende plaatsen gaat het verkeer van de huidige rijbaan met een bocht naar een tijdelijke, andere rijbaan. Hiermee maakt Rijkswaterstaat delen van de bestaande A2 verkeersvrij. Dit is nodig voor de uitvoering van werkzaamheden in het kader van de verbreding van de A2.
De instelling van de rijbaanwisselingen gebeurt in de periode april tot en met juli in vijf fasen. Tijdens elke fase vindt een rijbaanwisseling plaats. Het verkeer op de A2 kan om de werkzaamheden heen blijven doorrijden. De bochten in de weg hebben wel invloed op de verkeerssituatie. Het verkeer moet aan de veranderde situatie wennen en kan wat langzamer gaan rijden. Houdt u daarom rekening met een langere reistijd. Om filevorming zoveel mogelijk tegen te gaan, houdt Rijkswaterstaat de tijdelijke rijstroken zo breed mogelijk. De verzorgingsplaatsen blijven in de gehele periode open en bereikbaar. Het instellen van de tijdelijke rijbanen gebeurt steeds 's nachts. Hiervoor zijn rijstrookafzettingen nodig gecombineerd met politiestops. Het verplaatsen van rijbaanafzettingen kan voor geluidhinder zorgen. Rijkswaterstaat doet er alles aan om de hinder voor weggebruikers en omwonenden zo veel mogelijk te beperken.

Meer informatie
Meer informatie over de exacte werkzaamheden tussen A2 Culemborg - Geldermalsen vindt u via het gratis informatienummer 0800-8002 en op www.rijkswaterstaat.nl/a2.

---

Gemeentehuis Geldermalsen
Post: Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Bezoek: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Telefoon: (0345) 586 611
Fax: (0345) 573 258