Gemeente Zoetermeer

Betere match tussen werkgevers en werknemers

Staatssecretaris Jetta Klijnsma brengt een werkbezoek aan Zoetermeer en opent het werkgeversservicepunt (WGSP) Zoetermeer op vrijdag 3 april aanstaande. Tijdens het werkbezoek spreekt de staatssecretaris met werknemers van Blomsma Print & Sign, een sociaal en economische betrokken onderneming. Daarna verricht zij een symbolische handeling om het (digitale) WGSP te openen.

Het WGSP bemiddelt bij de juiste match tussen werkgevers en werknemers. Werkgevers kunnen daar terecht voor alle vragen op het gebied van personeelsbeleid en mobiliteit. "Het WGSP biedt producten en diensten waarvoor ik voorheen bij verschillende instanties moest zijn," vertelt Willem Heijboer, directeur van Blomsma. Hij juicht het initiatief van het WGSP Zoetermeer toe: "Als onderneming moet je geld verdienen en tegelijkertijd geeft het voldoening om te investeren in gemotiveerd personeel ongeacht hun beperkingen of uitdagingen. Dat beoogt het project `Een Leven Lang Leren' en dat is sociaal en economisch betrokken ondernemen. Het WGSP maakt dit een stuk gemakkelijker voor werkgevers."

Werkgeversservicepunt
Het WGSP is een samenwerking van het UWV-WERKbedrijf, de gemeente Zoetermeer, de DSW en het ID college en wordt ondersteund door de belangenverenigingen van ondernemers in Zoetermeer (RVOZ), DVZ en het Stadshart en de Kamer van Koophandel Zoetermeer. Het WGSP is bedoeld om werkgevers uit de regio met vereende krachten te helpen aan goed personeel. Naast bemiddeling biedt het WGSP ook informatie, advies en hulp rond scholing, arrangementen en subsidies. Denk bijvoorbeeld aan een proefplaatsing of duaal traject (leren en werken). Daarnaast kan het WGSP helpen met informatie over scholing en re-integratie trajecten.

Leven Lang Leren
Wethouder Edo Haan: "De gemeente Zoetermeer wil dat het voor iedereen mogelijk is om te blijven leren, juist ook tijdens de loopbaan." Het project `Een leven lang Leren' bevat naast scholing van werkzoekenden en werknemers (in duale trajecten) het ontwikkelen van een EVC (Elders Verworven Competenties) methodiek en een leerwerkloket. Het leerwerkloket is een schakelvoorziening tussen het aanbod van opleidingen en de vraag van het bedrijfsleven. Deze schakelvoorziening wordt actief ingevuld, vooral naar het midden- en kleinbedrijf.