Gemeente Best

De paden op, de lanen in

31-03-2009

Lente: de paden op, de laden in!
Kunst, cultuur en natuur in en gemeente Best

Joe Mann
Midden in de bossen langs de weg naar Son bij het natuurgebied Nieuwe Heide ligt het Joe Mann oorlogsmonument. Genoemd naar Joe Mann, een parachutist van de Amerikaanse 101e Airborne-divisie die in september 1944 vele plaatsen in het zuiden van ons land heeft helpen bevrijden. Het monument is een herdenking aan alle gesneuvelde geallieerden.

Bij het monument ligt het Joe Mann Natuurtheater, een van de best bewaarde openluchttheaters van Noord-Brabant.

Vlakbij Joe Mann is het museumpark De bevrijdende Vleugels gelegen. Dit verbouwde museumpark neemt in april deel aan het Nationaal Museumweekend.

Volop mogelijkheden voor wandelen en trimmen
In het gebied rond Joe Mann ligt een trimbaan en er zijn diverse wandelroutes.

Mountainbike / ATB
Tussen het Joe Mann Natuurtheater (startpunt) en Aquabest zijn twee routes aangelegd. De routes zijn gemarkeerd met de bekende ATB symbolen. De route tussen het Joe Mann Natuurtheater en het kanaal is ongeveer 9 km lang en gemarkeerd in de kleur groen. De route tussen het kanaal en Aquabest is 4.5 km. en gemarkeerd in de kleur rood.

Fietsen
Fietsen en genieten van cultuur? Denk eens aan de kapellenroute door Aarle.Aarle Rixtel is een knooppunt voor diverse fietroutes in de omgeving. De fietsroute van Oirschot naar De lier gaat dwars door mooie gebieden van Best en doet ook Dierenpark de Vleut aan.