Stadsdeel Zeeburg


---

Risicoleerlingen krijgen meer ondersteuning

Persbericht

31 maart 2009
Het dagelijks bestuur heeft besloten om de activiteiten huiswerkbegeleiding, het mentorschap van risicoleerlingen en ondersteuning aan ouders bij de schoolcarrière van hun kind uit te breiden. Deze activiteiten zijn belangrijk om schooluitval tegen te gaan. Deze activiteiten passen in het beleid Jong Zeeburg, dat gericht is op een succesvolle schoolloopbaan voor álle kinderen.

Dit besluit van het db komt ook tegemoet aan het initiatiefraadsvoorstel van PvdA-raadslid Guillaumine Nelom van mei 2008, waarin werd gevraagd om een concrete aanpak om schooluitval tegen te gaan. Jaarlijks verlaat 11 procent van de Zeeburgse jeugd vroegtijdig hun school. Laagdrempelige begeleiding aan kind en ouders op het gebied van huiswerk maken en structuur en discipline aanbrengen, zouden ervoor kunnen zorgen dat dit percentage omlaag gaat.

Ouders krijgen ook desgewenst steuntje in de rug

Ouders zijn een belangrijke stimulerende factor bij de schoolcarrière van hun kind. Sommige ouders hebben daarvoor een duwtje in de rug nodig. Daarom gaat het stadsdeel cursussen organiseren waarbij ouders handreikingen krijgen aangereikt: over bijvoorbeeld het bezoeken van rapportavonden tot het kiezen van passend vervolgonderwijs. In het kader van de pedagogische invulling van de wijkaanpak starten deze klassen voor ouders in de Indische Buurt. Deze cursussen gaan na de zomervakantie van start.

Begeleiding van leerlingen na schooltijd

Het stadsdeel verleent SKC en School 's Cool subsidiegelden om hun activiteiten te verrichten. Mentoren van SKC begeleiden leerlingen van basis- en middelbare school wekelijks buiten schooltijd in kleine groepjes op school. Zij werken volgens een beproefde methode waarbij leer- en sociale vaardigheden centraal staan. School 's Cool steunt leerlingen van groep acht en brugklassers als de stap van basisschool naar voortgezet onderwijs risicovol is. Een mentor komt bij de leerling thuis en helpt met huiswerk maken en het vinden van een goede vrijetijdsbesteding.

Lees ook:

Gezocht: mentoren m/v

---