OSG en BNG gaan samenwerken

31/03/2009 14:26

Bank Nederlandse Gemeenten

Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) biedt via de Onderwijs Service Groep (OSG) aan onderwijsinstellingen betalingsverkeer en beleggingsmogelijkheden bij haar beleggingsdochter BNG Capital Management (BCM). Dat is vastgelegd in de samenwerkingsovereenkomst die OSG, BNG en BCM op 31 maart 2009 in Nieuwspoort te Den Haag hebben ondertekend.

OSG wil een efficiëntieslag maken in de bediening van haar klanten (onderwijsinstellingen in het primair en voortgezet onderwijs). BNG biedt hiertoe goede mogelijkheden. Na een vergelijkend onderzoek tussen vier verschillende banken kwam BNG als beste naar voren.

Rene Abels, directeur van OSG: "BNG is een bank die meedenkt. Wij vinden wederzijds vertrouwen en inzet belangrijk. In deze roerige tijd is bankieren bij een solide partij als BNG ook voor onderwijsinstellingen van groot belang."

OSG bedient 700 schoolbesturen met 2700 onderwijsinstellingen in het primair en voortgezet onderwijs. Zij is daarmee een van de grootste dienstverleners aan onderwijsinstellingen.

Carel van Eykelenburg, voorzitter Raad van Bestuur van BNG: "Voor BNG is de samenwerking met OSG een goede gelegenheid om in het primair en voortgezet onderwijs de diensten van BNG onder de aandacht te brengen."

Eigen keuze

OSG wil haar klanten de volledige keuzevrijheid laten; zij zijn dus niet verplicht over te stappen naar BNG. Indien een klant voor BNG kiest, voert de bank het betalingsverkeer uit en kan zij haar overliquiditeit onderbrengen bij BCM. Voor korte uitzettingen kan dat in het BNG Geldmarktselectfonds, voor een langere uitzetting is er het 'OSG Liquiditeitenfonds' dat speciaal voor de klanten van OSG wordt opgericht.

Onderwijs Service Groep

Onderwijs Service Groep (OSG) verleent administratie- en adviesdiensten aan de onderwijssector en andere onderwijsgelieerde instellingen op het gebied van Personele en Financiële Zaken, Bestuurs- en Managementondersteuning, Facilitaire Zaken en Planmatig Onderhoudsbeheer.

BNG

Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) is de bank van en voor overheden en instellingen voor het maatschappelijk belang. Met gespecialiseerde financiële dienstverlening draagt BNG bij aan zo laag mogelijke kosten van publieke voorzieningen voor de burger. Daarmee is de bank essentieel voor de publieke taak.

BCM

BNG Capital Management (BCM), 100 procent dochter van BNG, is specialist op het gebied van vermogensbeheer en uitzettingen die voldoen aan de Wet fido en de regeling Beleggen en belenen van het ministerie van OC?. BCM levert diensten aan overheden en maatschappelijke instellingen zoals woningcorporaties, onderwijs- en zorginstellingen, die hun overliquiditeit voor korte of langere tijd willen beleggen conform de vereiste wet- en regelgeving.





http://www.bng.nl