Gemeente Achtkarspelen


De aanleg van IBAâs in Achtkarspelen gaat van start

Na een intensieve voorbereidingsperiode komt het project âIBAâ s in het buitengebied van Achtkarspelenâ nu in de uitvoeringsfase. De eerste IBAâs worden binnenkort geplaatst. De bewoners krijgen vooraf bericht hiervan. Aan het einde van het jaar zullen ruim 300 percelen van een IBA zijn voorzien.

De aanleg van de IBAâs (Individuele Behandeling Afvalwater) wordt uitgevoerd door Aannemingsbedrijf P. Witteveen & Zn. B.V. uit Surhuisterveen. Zij hebben ervaring met het plaatsen van IBAâs en kennen het gebied. De IBAâs in het buitengebied van Achtkarspelen worden in fasen aangelegd. De locaties met een gemeentelijke zorgplicht en in zeer kwetsbaar gebied (categorie âAâ en âBâ) komen het eerst aan bod. De bewoners hier krijgen binnenkort een bericht van de aannemer.

De aanleg wordt vanuit de gemeente begeleid door Broos Water BV. Bewoners die vragen hebben over de aanleg kunnen contact opnemen met Dirk Johan Feenstra, telefoonnummer (0511) 54 27 94(nummer kantoor Lutkepost) of email dj.feenstra@brooswater.nl.

Tijdens de uitvoering van het project is een projectbureau ingericht op Milieuterrein Lutkepost, Lutkepost 18a in Buitenpost. Hier kunt u algemene informatie krijgen over het project. Voor een afspraak kunt u Dirk Johan Feenstra bellen, maar ook wanneer u alsnog wilt deelnemen aan het project. Hier vindt u meer informatie over het IBA project.

Het is de bedoeling dat het project eind 2009 wordt afgerond. Er zijn dan ruim 300 percelen van een IBA voorzien. Met de percelen die op de riolering zijn en zullen worden aangesloten loost dan ruim 60% van het buitengebied gezuiverd afvalwater.