Gemeente Ede

nummer 053 / Ede, 31 maart 2009

Gemeente gaat met nieuw Bike-team de straat op

De gemeente Ede beschikt sinds kort over een nieuw Bike-team. Het gaat om 10 buitengewone opsporingsambtenaren (BOA's) die voortaan op mountainbikes hun ronde doen. Daarmee kunnen ze een groter gebied bestrijken en zijn ze snel ter plaatse. Bovendien zijn ze wendbaar en dat is vooral handig in een drukke omgeving. De BOA's hebben zich ook in een passende snelle outfit gestoken waardoor ze goed herkenbaar zijn.

Leefomgeving
Het Biketeam houdt toezicht op de openbare ruimte in Ede. Zo controleren zij bijvoorbeeld of auto's goed geparkeerd zijn en houden een oogje in het zeil in het winkelgebied van Ede Centrum. Bij een overtreding zijn ze bevoegd om een bekeuring uit te delen. De toezichthouders zorgen zo voor een goede dagelijkse leefomgeving, die schoon, heel en veilig is. In de praktijk werken de BOA's van het Biketeam intensief samen met de politie. Bijvoorbeeld op het gebied van winkeldiefstal.

Meer informatie
Wilt u meer weten? U kunt contact opnemen met de afdeling Toezicht, waar het Bike-team onder valt, op telefoonnummer (0318) 68 01 32. U kunt ook aan de balie van de afdeling Toezicht, Molenstraat 80, tijdens kantooruren uw vraag stellen.

---