Gemeente Dongen

Hulp bij het tegengaan van overvallen

Publicatiedatum: 31-3-2009

De gemeente Dongen benadert winkeliers met informatie over het tegengaan van ernstige criminaliteit zoals overvallen. Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel heeft voor winkeliers een handreiking met nuttige tips gemaakt om de beveiliging en de werkwijze te optimaliseren. Speciale aandacht is er voor geldtransporten.

Burgemeester Simone Dirven-van Aalst: Er vinden in toenemende mate overvallen plaats in winkels. Spijtig genoeg hebben we dat ook in de gemeente Dongen meegemaakt. De politie heeft natuurlijk veel aandacht voor deze vorm van criminaliteit. Daarnaast verdient dit onderwerp bijzondere aandacht omdat het effect van een overval veel invloed heeft op slachtoffers, veelal het personeel van het getroffen bedrijf. De informatie van het bedrijfschap geeft duidelijkheid en kan mogelijk tot acties leiden waardoor de veiligheid in de winkel wordt verbeterd. Daardoor kunnen we criminaliteit tegengegaan.

Meer informatie?
De gemeente heeft de brochures Voorkom een overval en Veilig geldtransport toegezonden en de Instructiekaarten 'Eerste hulp bij een overval' en Slachtofferhulp Detailhandel. Nog niet alle winkeliers zijn aangeschreven; de laatste groep ontvangt volgende week de informatieset. Winkeliers die belangstelling hebben voor een informatiebijeenkomst over dit onderwerp, kunnen dit doorgeven aan de heer P. de Jongh, telefoon (0162) 38 33 32 of per e-mail: pdejongh@dongen.nl. Winkeliers die volgende week nog geen informatieset hebben ontvangen, kunnen ook contact opnemen met de heer De Jongh.