De Unie


31/03/2009
Vakbond De Unie onaangenaam verrast door Getronics 31 maart 2009 - Huug Brinkers, bestuurder ICT van vakbond De Unie, is onaangenaam verrast door de ingrijpende reorganisatie bij Getronics. âTijdens de recente onderhandelingen over een Sociaal Plan is door Getronics niet gesproken over zoân zware reorganisatie onder het personeel. Er was nog veel onduidelijkheid over de omzetontwikkeling en de daadwerkelijke effecten van verschillende kostenbesparende maatregelenâ.

Vanochtend maakte ICT-dienstverlener en KPN-dochter Getronics bekend het aantal medewerkers wereldwijd met 1400 te reduceren (700 arbeidsplaatsen van eigen medewerkers in Nederland, 250 arbeidsplaatsen van eigen medewerkers in de overige landen en 450 arbeidsplaatsen van externe medewerkers).

Op dit moment zijn er dan ook nog erg veel vragen en onduidelijkheden. Daarom zal De Unie komende periode verder in overleg treden met Getronics om de aangekondigde maatregelen exact te kunnen beoordelen. âVoor ons moet het klip en klaar zijn dat deze aangekondigde grote reorganisatie â die een besparing van 60 miljoen euro moet opleveren - onvermijdelijk en absoluut noodzakelijk is voor het voortbestaan van Getronics. Het kan en mag niet zo zijn, dat deze reorganisatie vooral bedoeld is om â tijdens deze economisch moeilijke periode â de resultaten verder te verbeteren en louter en alleen aandeelhouder KPN tevreden te stellenâ, aldus Brinkers

---