Vijfde Internationale Handelsdag: ondernemen over de grens

31/03/2009 15:46

Kamer van Koophandel Nederland

Ondernemers die óf internationaal willen opereren óf al enigszins internationaal actief zijn, kunnen op 2 april a.s. bij de Kamer van Koophandel terecht voor informatie en ondersteuning. Van 16.00 - 20.00 uur staat 'ondernemen over de grenzen' centraal op 12 locaties in het land. Veel kennispartners van de Kamer van Koophandel (o.m. Belastingdienst, Douane en EVD) zijn eveneens aanwezig met een totaalpakket aan wetenswaardigheden voor de ondernemer. Experts - waaronder ervaren ondernemers op de wereldmarkt - delen daarnaast in een aantal presentaties hun kennis en ervaringen met de aanwezigen. Op het netwerkplein- een specifiek onderdeel van het programma - kan advies worden ingewonnen bij toonaangevende specialisten en is er ruimte voor het onderling uitwisselen van ervaringen. Radiospotjes, die sinds 12 maart landelijk te horen zijn, attenderen ondernemers op de vijfde Internationale Handelsdag

In Nederland heeft gemiddeld 25 procent van de bedrijven te maken met internationaal ondernemen (80.000 exporterende en 20.000 importerende bedrijven). Daarnaast oriënteert 3 procent zich op internationaal ondernemen en denkt 5% denkt hierover na.

Frans Lavooij, voorzitter van de Kamer van Koophandel Nederland geeft het startsein voor de vijfde Internationale Handelsdag op 2 april bij de Kamer van Koophandel Rotterdam.

Meer informatie over de locaties, aanmelding en dagprogramma's is te raadplegen op www.kvk.nl/ihd .





http://www.kvk.nl/ihd

http://www.kvk.nl