FloraHolland


FPC Bloeiende seizoensproducten

FLORAHOLLAND (31 maart 2009) - De FPC bloeiende seizoensproducten heeft op 24 maart vergaderd op het bedrijf van R. v.d. Knaap, kwekerij "de Wilgenlei".
J. Kaarsemaker heeft uitgebreid teruggeblikt op het verloop van het afgelopen jaar voor de bloeiende seizoensplanten. Per productgroep waren de resultaten over 2008 wisselend. De afzet richting Verenigd Koninkrijk is fors gedaald. In 2008 is de afzet richting Polen flink gegroeid. Het is moeilijk te voorspellen wat 2009 zal gaan doen. Verwacht word dat het aanbod over de gehele linie in 2009 redelijk stabiel zal zijn.

M. van Bruggen verzorgde een toelichting op FloraHolland Connect. Kwekers kunnen kiezen uit zelf doen, samen doen of laten doen. Kwekers die voor "zelf doen" gekozen hebben kunnen maatwerkdiensten bijkopen, bijvoorbeeld het gebruik van de presentatieruimtes.

Bij bloeiende seizoensproducten zijn er enkele promotiecampagnes, zoals voor Poinsettia, Hortensia, Verrassend buiten en Hibiscus. De stand van zaken is tijdens de vergadering toegelicht.

Na de vergadering heeft R. v.d. Knaap een rondleiding over zijn bedrijf verzorgd.

De volgende vergadering staat gepland 2 juni 2009.