FloraHolland


Geslaagde kopers bijeenkomst Rozen FloraHolland Eelde

EELDE (31 maart 2009) - Donderdag 26 maart heeft FloraHolland vestiging Eelde een geslaagde brainstormsessie gehouden met een tiental van haar klokkopers over het Rozenassortiment.

Aanleiding voor de sessie is de grote verschuiving binnen het Rozenassortiment de afgelopen jaren.

Veel Nederlands aanbod is van de markt verdwenen en daarmee ook aanbod uit de regio. Het aandeel import is de loop der jaren juist toegenomen, maar ook daar zien we een verschuiving binnen de landen waar het aanbod vandaan komt. Kenia is het belangrijkste importland en Oeganda is een belangrijke groeier. Voorheen was Israël een belangrijke aanvoerder, maar tegenwoordig komt daar nauwelijks meer iets vandaan. Ook het aanbod vanuit Zimbabwe is fors gedaald.

Tijdens de sessie kwam er een goede discussie opgang over het huidige aanbod en de veranderingen in de markt. Hierin kwam naar voren dat men over het algemeen tevreden is over het aanbod Rozen op Eelde. Na het invullen van een enquête over eventuele wensen ten aanzien van het assortiment werd deze geslaagde bijenkomst afgesloten. In juni zal er nog een vervolg plaatsvinden naar aanleiding van de enquête.