Partij voor de Vrijheid (PVV)

Derrick Holiday voor drie jaar verbannen uit politiekorps - Kamervragen
dinsdag 31 maart 2009
Vragen van het lid Brinkman (PVV) aan de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de minister van Justitie over het bericht dat hoofdcommissaris Derrick Holiday voor drie jaar is verbannen uit het politiekorps.


1)
Kent u het bericht "Derrick Holiday voor drie jaar verbannen uit politiekorps?*


2)
Hoe beoordeelt u het dat een politiecommissaris, die veroordeeld is voor het vervalsen van en het plegen van valsheid in geschrifte met 43 immigratiedocumenten, er vanaf komt met een jaar voorwaardelijk, 2 jaar proeftijd en een werkstraf van slechts 180 uur?


3)
Klopt het dat de documenten die de corrupte Holiday heeft vervalst zijn gebruikt om illegaal buitenlandse vrouwen, die het slachtoffer waren van mensenhandel, in de prostitutie te laten belanden? Zo ja, hoe staat het met deze vrouwen?


4)
Wat houdt de verbanning van drie jaar uit het politiekorps precies in en betekent dit dat de corrupte Holiday na drie jaar weer aan de slag kan bij de politie?


5)
Heeft minister Dick van de Antillen de corrupte Holiday inmiddels het korps al uitgestuurd, aangezien u in uw beantwoording over eerdere vragen over deze zaak heeft geantwoord dat ontslag van de corrupte Holiday zaak is van de Antilliaanse minister van Justitie?**


6)
Heeft de corrupte Holiday vanaf het moment van zijn arrestatie tot aan zijn veroordeling en daarna en de komende drie jaar recht (gehad) op enige geldelijke of andere vergoeding afkomstig vanuit zijn functie als hoofdcommissaris? Zo ja, hoe gaat de Antilliaanse minister van Justitie dit allemaal terugvorderen?


7)
Hoe kunt u volhouden dat deugdelijk bestuur op de Nederlandse Antillen is gewaarborgd als zulke lage straffen worden opgelegd voor misdaden begaan door hoge gezagsdragers en wat bent u van plan om nu eens eindelijk iets te ondernemen om de corruptie op de Nederlandse Antillen te bestrijden?


* http://www.amigoe.com/artman/publish/artikel_54484.php
** Vragen van de leden Brinkman en Fritsma, ingezonden 14 oktober 2008 en antwoorden ontvangen op 5 november 2008.