Gemeente Eemnes

Persberichten

Sloop gemeentehuis en brandweerkazerne Eemnes

waarvoor de appartementen inmiddels in de verkoop zijn. Het oude gemeentehuis en de voormalige brandweerkazerne worden binnenkort gesloopt.

De sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd door het bedrijf Fokker uit Bussum. Het bedrijf begint op dinsdag 31 maart met de werkzaamheden, waarbij de brandweerkazerne het eerst wordt gesloopt. Dit duurt ongeveer twee weken. Daarna volgt de sloop van het gemeentehuis. Volgens de planning wordt hier zes weken voor uitgetrokken. Vooruitlopend op de sloop van het gemeentehuis wordt het aanwezige asbest in het gemeentehuis verwijderd. De gehanteerde sloopmethode is gericht op het slopen van de opstallen en fundaties waarbij geluid- en stofoverlast zoveel mogelijk worden beperkt. Na de sloopwerkzaamheden wordt het terrein geëgaliseerd en schoon opgeleverd. De overlast voor omwonenden zal zoveel mogelijk worden beperkt, hoewel enige overlast door geluid en extra verkeer niet te voorkomen is. Omwonenden zijn schriftelijk geïnformeerd door de gemeente.

Parkeren tennisvereniging
Leden van de Tennisvereniging Eemnes maken gebruik van de parkeerplaatsen achter het gemeentehuis. Met de vereniging is afgesproken dat tijdens de sloopwerkzaamheden een groot deel van de nu aanwezige parkeerplaatsen veilig en goed bereikbaar blijft.

(Gepubliceerd 31-03-2009)