Gemeente Leeuwarden

Besluit verhuizing Filmhuis uitgesteld

Bron: Gemeente Leeuwarden (25-03-2009)

Het Leeuwarder college van burgemeester en wethouders heeft vlak voor aanvang van de raadsvergadering de verhuizing van het filmhuis naar het nieuw Fries Museum op het Zaailand van de agenda gehaald. Maandagavond zou de raad er een besluit over nemen, maar de gemeente wil opnieuw onderhandelen met projectontwikkelaar IPMMC, die ook de winkelwand bouwt. De gemeente meent echter dat de wijzigingen van de bouw nog niet goed zijn doorberekend, zo stelt wethouder Isabelle Diks.

De gemeenteraad wil een solide financiële onderbouwing van de investering van EUR2,2 miljoen, zo bleek al eerder tijdens de commissievergadering. Toch leek het er op dat een raadsmeerderheid te voor de verhuizing zou stemmen. Over het moment en de manier waarop het college de verhuizing van de agenda haalde, was de raad onaangenaam verrast. De coalitiepartijen PvdA, CDA en PAL/Groen Links wezen nog wel op de zorgvuldigheid van het proces, maar de oppositie protesteerde tegen de gang van zaken.

Het college wil nu voor volgende week dinsdag een nieuwe raadsvergadering om 19.30 uur beleggen. De gemeente heeft haast. De bouw van Nieuw Zaailand komt in gedrang als het besluit voor 1 april niet is genomen.