Barco


Barco sluit contract met China Film Group Corporation voor 100 digitale cinemaprojectors

Door de handen in elkaar te slaan met de Chinese film- en televisiereus is Barco vastbesloten zijn beste digitale cinematechnologie te lanceren in de grote steden van China.

Peking, China, 30 maart 2009 -- Barco, een wereldleider in visualisatie- en weergaveoplossingen, haalde een groot contract binnen met China Film Group Corporation, het grootste en invloedrijkste filmbedrijf onder staatstoezicht in China. In samenwerking met GDC Technology, een leidinggevende partner voor de levering van geïntegreerde oplossingen, zal Barco 100 digitale cinemaprojectors opstellen in een aantal Chinese steden. Dankzij dit contract versterkt Barco nog zijn leiderspositie, met een marktaandeel van meer dan 80% in Groot-China.

Sinds zijn oprichting in 1999 is de China Film Group Corporation (CFGC) de grootste en meest uitgebreide filmgroep binnen de Chinese film- en televisie-industrie. CFGC mag als enige buitenlandse films importeren in China en heeft samenwerkingsverbanden met zowat 400 filmstichtingen, verspreid over 100 landen.

Het contract tussen Barco en CFGC bevat de installatie van Barco's DP-1500 en DP-2000 digitale projectoren op selecte plaatsen in een aantal grote Chinese steden, waaronder Sjanghai, Peking, Guangzhou Shenzhen, Haikou, Huizhou, Kunming, Xiamen en Fuzhou. Er werd een plan opgemaakt om alle 100 digitale cinemaoplossingen geplaatst te krijgen tegen 1 april.

De Barco DP-reeks is een leidinggevende oplossing op de markt die superieure beeldkwaliteit combineert met kostenbesparingen voor de eigenaar. Barco is sinds 2002 de belangrijkste leverancier van digitale cinemasystemen aan China Film Group Corporation. Barco's marktaandeel van meer dan 80% in Groot-China is het resultaat van zijn voortgezette investering in nieuwe projectortechnologie, digitale cinemaproducten en zijn personeel en support- en businesspartners in China.

De voorbije zeven jaar werden meer dan 500 digitale cinemaprojectors van Barco geïnstalleerd in zalen van CFGC, verspreid over heel China. Dit nieuwe contract vormt samen met Barco's algemene partnerschap met CFGC en de lancering van 700 systemen voor GDC Technology in samenwerking met CFGC in april 2007 een mooie bevestiging dat de klant op de Chinese markt blijft vertrouwen op Barco.

"We hebben sinds 2002 een betrouwbare relatie opgebouwd met Barco," aldus Dhr. Han Xiao Li, President van China Film Group Corporation. "Barco's producten werken uitstekend, net als de service en de algemene betrouwbaarheid van het bedrijf. We kijken uit naar een lange, succesvolle samenwerking met Barco."

"De voorbije 7 jaar werden meer dan 500 DCI flexibele projectiesystemen geïnstalleerd voor de China Film Group," aldus Frank Christiaens, President van Barco voor Groot-China. "De Groep speelt een vooraanstaande rol in de wereldwijde filmindustrie, terwijl Barco synoniem staat voor een van de leidinggevende fabrikanten van digitale cinemaprojectors ter wereld. Door nauw samen te werken helpen we de Chinese filmindustrie om sneller te kunnen overstappen naar het digitale tijdperk."

Over Barco
Barco, een internationaal bedrijf, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor verscheidene professionele markten. Barco heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, R&D en Manufacturing in Europa, Noord-Amerika en Asia Pacific. Barco (NYSE Euronext Brussel: BAR) is in meer dan 90 landen actief met ongeveer 3500 werknemers wereldwijd. In 2008 realiseerde Barco een omzet van 725 miljoen euro.

Over GDC Technology
GDC Technology ("GDC") is een dochteronderneming van het beursgenoteerde bedrijf uit Hong Kong Global Digital Creations Holdings Limited. GDC is één van de leidinggevende leveranciers van oplossingen voor digitale cinema, media delivery en weergavemarkten. GDC leverde en installeerde met succes meer dan 1200 digitale cinemaservers die wereldwijd gebruikt worden, onder andere in Oostenrijk, Afrika, China, Duitsland, Hong Kong, India, Indonesië, Korea, Singapore, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zwitserland, Taiwan, Thailand, Nederland, de Filippijnen, de VS en het VK. Meer dan 500 films werden digitaal uitgebracht op digitale cinemaservers van GDC.

Over China Film Group
China Film Group Corporation, afgekort als CFGC, is het grootste en invloedrijkste filmbedrijf onder staatstoezicht in China. Het is ook de enige importeur van buitenlandse films in China en een grote exporteur van Chinese films. China Film Group is betrokken bij verschillende activiteiten, waaronder film- en tv-producties, filmdistributie en bioscopen, de invoer en uitvoer van films, cinemacircuitbeheer, de bouw van digitale cinema, de ontwikkeling en verwerking van drukwerk, filmuitrustingbeheer, film- en tv-producties op cd, bijproducten, reclame, eigendombeheer en vastgoed.

© Copyright 2009 door Barco - Mag enkel door de professionele pers worden gereproduceerd

For more information, please contact

JP Tanghe
Vice President Barco
President Corporate Communication & Investor Relations Barco nv

Phone:+32 56 26 23 22
Fax:+32 56 26 22 62
jp.tanghe@barco.com