Barco


GDC en Barco kondigen contract aan met twee grote Chinese bioscoopexploitanten voor plaatsing van digitale cinema

ShoWest, Las Vegas (1 april 2009) - GDC Technology ("GDC"), een leidinggevende leverancier van digitale oplossingen, en Barco, een wereldwijde marktleider in professionele visualisatie, kondigen graag een contract aan voor de plaatsing van digitale cinema met Hengdian Entertainment Co., Ltd ("Hengdian"), een dochteronderneming van Hendian Group, en Jinyi Zhujiang Movie Circuit Co., Ltd ("Jinyi"). Hengdian is China's dertiende grootste bioscoopexploitant, terwijl Jinyi de zesde grootste bioscoopexploitant van het land is (volgens de in 2007 gepubliceerde ticketverkoopgegevens). In totaal zullen GDC en Barco 120 cinema zalen uitrusten met digitale projectie. Jinyi begon de technologie van Barco reeds te gebruiken in de loop van februari 2009, en alle systemen zullen de komende 18 maanden geïnstalleerd worden, terwijl de start van de installatie voor Hengdian is gepland voor april 2009. Het DCI-2000 Digital Cinema Integrated Projection systeem, dat bestaat uit GDC's SA-2100 digitale cinemaserver en Barco's DLP Cinema® Projector, zullen deel uitmaken van beide installaties. GDC en Barco hebben samen al meer dan 700 digitale cinemaprojectiesystemen geplaatst.

Met een maatschappelijk kapitaal van 300 miljoen RMB is Hengdian een leidinggevende Chinese onderneming in de film- en televisie-industrie met tal van zakelijke belangen, zoals bioscoopketenactiviteiten, het filmen en verkopen van tv-dramaseries, en de financiering van tv- en filmgebonden investeringsprojecten. "Met het grootste aantal installaties, dat de eerstvolgende concurrent ver achter zich laat, zijn GDC en Barco de onbetwiste leidinggevende leveranciers van digitale cinemaoplossingen in China," aldus Dhr. Xu Tianfu, General Manager van Hengdian. "We hebben veel vertrouwen in GDC en Barco's ruime ervaring en palmares, zodat de keuze voor ons plaatsingsprogramma snel gemaakt was."

Met zijn meer dan 700 geplaatste digitale cinemaprojectors is Barco de marktleider in China. Om zijn klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn, voerde Barco onlangs een servicenetwerk in dat dag en nacht te bereiken is, zodat zijn klanten gerust kunnen zijn dat hun uitrusting altijd optimaal kan werken. Het grote marktaandeel vormt een solide bevestiging dat Barco greep heeft op de tevredenheid en het vertrouwen van de klanten op de Chinese markt. "Dit project is een voortzetting van ons nauwe partnerschap met GDC bij de plaatsing van digitale cinemasystemen in China," aldus Frank Christiaens, Managing Director, Barco China. "We waarderen dit partnerschap en hebben er alle vertrouwen in dat ons succes alleen maar zal toenemen, aangezien digitale cinema in de lift zit in China."

"Hengdian Group is geen gewone onderneming in China en de manier waarop ze vanaf nul het grootste entertainmentconcern heeft uitgebouwd in 10 jaar tijd, is op zich al een legende," aldus Dhr. Man-Nang Chong, oprichter en CEO van GDC Technology. "We vinden het geweldig om samen te werken met een onderneming met zo'n vermaarde achtergrond en we verwachten veel van de samenwerking met dit bedrijf dat de eerste stappen zet in de bioscoopbusiness."

Jinyi werd opgericht als een joint venture tussen Jiayu Group en Guangzhou Cinema Chain, en is gespecialiseerd in de activiteiten van grote cinema's in China. Het bedrijf bezit bijna 200 schermen in heel China en is één van de leidinggevende bioscoopexploitanten in het land. "Jinyi gebruikt al sinds 2007 producten van GDC en Barco en we zijn uiterst tevreden over GDC's digitale cinemaoplossing. Hun service staat dag en nacht klaar en is de grootste en meest uitgebreide in China," aldus Dhr. Xu Binbiao, GM van Jinyi. "Gezien GDC's inzet in China is het normaal dat GDC en Barco uiteindelijk door ons werden gekozen als strategische partner voor ons lanceringprogramma van digitale cinema."

Barco leverde al geavanceerde producten aan China en werkte nauw samen met GDC in tal van digitale cinemaprojecten in het land. Dankzij Barco's betrouwbare producten, uitgebreide service en ondersteuning kunnen onze klanten op beide oren slapen omdat ze weten dat hun kapitaalinvestering goed gebruikt en beschermd wordt. "Dit nieuwe grote contract met GDC in China is voor ons een hart onder de riem," zei Frank Christiaens, Managing Director, Barco China. "Dit contract zal Barco's nummer één positie in het land nog verstevigen en we zijn vol optimisme dat ons gezonde partnership met GDC nog meer vruchten zal afwerpen in de toekomst."

"Samen met Barco levert GDC reeds alomvattende digitale cinemaoplossingen aan zijn klanten in China sinds digitale cinema van de grond kwam in China," aldus Dr. Man-Nang Chong, oprichter en CEO van GDC Technology. "Onze kwaliteitsproducten en 365x24x7 klantendienst hebben de harten veroverd van vele van onze klanten, en we heten Jinyi van harte welkom in deze groeiende familie van GDC supporters in China."

Over Barco
Barco, een internationaal bedrijf, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor verscheidene professionele markten. Barco heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, R&D en Manufacturing in Europa, Noord-Amerika en Asia Pacific. Barco (NYSE Euronext Brussel: BAR) is in meer dan 90 landen actief met ongeveer 3500 werknemers wereldwijd. In 2008 realiseerde Barco een omzet van 725 miljoen euro.

Over GDC Technology (http://www.gdc-tech.com)
GDC Technology ("GDC") is een dochteronderneming van de beursgenoteerde onderneming Global Digital Creations Holdings Limited uit Hong Kong. GDC is één van de leidinggevende leveranciers van oplossingen voor digitale cinema, media delivery en weergavemarkten. GDC leverde en installeerde met succes meer dan 1000 digitale cinemaservers die overal ter wereld worden gebruikt, onder andere in Oostenrijk, Afrika, China, Duitsland, Hong Kong, India, Indonesië, Korea, Singapore, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zwitserland, Taiwan, Thailand, Nederland, de Filippijnen, de VS en het VK. Meer dan 500 films werden digitaal uitgebracht op GDC's digitale cinemaservers.

Over Hengdian Entertainment Co., Ltd
Hengdian Entertainment Co., Ltd ("Hengdian") is een dochteronderneming van Hengdian Group, een Chinees concern uit Zhejiang met diverse zakelijke belangen. Met een maatschappelijk kapitaal van 300 miljoen RMB is Hengdian een leidinggevende Chinese onderneming in de film- en televisie-industrie met tal van zakelijke belangen, zoals bioscoopketenactiviteiten, het filmen en verkopen van tv-dramareeksen, en de financiering van tv- en filmgebonden investeringsprojecten.

Over Jinyi Zhujiang Movie Circuit Co., Ltd
Jinyi Zhujiang Movie Circuit Co., Ltd ("Jinyi") is gevestigd in Guangzhou, China, en werd opgericht als een joint venture tussen Jiayu Group en Guangzhou Cinema Chain, en is gespecialiseerd in activiteiten van grote bioscopen in China. Het bedrijf bezit bijna 200 schermen verspreid over 10 Chinese steden en is één van de leidinggevende bioscoopexploitanten in het land.

For more information, please contact

JP Tanghe
Vice President Barco
President Corporate Communication & Investor Relations Barco nv

Phone:+32 56 26 23 22
Fax:+32 56 26 22 62
jp.tanghe@barco.com