Barco


MOVING iMAGE TECHNOLOGIES kiest Barco projectors voor nieuw financieringsprogramma van digitale cinema

Barco, MiT en All Media Capital slaan de handen in elkaar om aantrekkelijke 3D-uitrusting en financieringspakketten met volumekortingen aan te bieden voor kleine en middelgrote bioscoopexploitanten.

Sacramento, CA -- 30 maart 2009 -- Barco, pionier op het vlak van digitale cinema, kondigde vandaag aan dat het door MiT (MOVING iMAGE TECHNOLOGIES) uit Fountain Valley, California, werd gekozen als uitgelezen leverancier van digitale cinemaprojectors voor een nieuw financieringsprogramma dat bedoeld is om de koopkracht voor kleine en middelgrote bioscoopeigenaars te vergroten. MiT, een sterk gewaardeerde fabrikant en integrator van digitale cinema, sloeg de handen in elkaar met All Media & Capital dat gevestigd is in Brea, California, om een helpende hand te reiken aan bioscoopeigenaars die de stap willen zetten naar de wereld van digitale en 3D-projectie. Omdat middelen gebundeld kunnen worden en huurfinanciering en grote aankopen gewaarborgd kunnen worden, vormt het programma een uitstekend financieringsalternatief aan de zelfstandige bioscoopexploitant.

Naast zijn vermaarde beeldkwaliteit en betrouwbaarheid vormde het feit dat Barco met alle schermafmetingen overweg kan, de doorslag om te worden gekozen als uitgelezen leverancier. Vooral de DP-1200 en DP-1500 digitale cinemaprojectors van Barco zijn geknipt voor kleine en middelgrote bioscoopexploitanten -- die respectievelijk schermen gebruiken van 12 tot 15 m. Deze twee projectors zijn een aanvulling op Barco's DP-2000 en DP-3000 modellen, die ontworpen zijn voor middelgrote tot grote zalen. Samen met Dolby® Digital Cinema en Dolby 3D is elke Barco projector klaar voor 3D en kan er snel overgeschakeld worden van 2D naar 3D digitale projectie.

Joe Delgado, Vice President of Sales and Marketing voor MiT, gaf commentaar bij het nieuwe financieringsprogramma. "Voor kleine en middelgrote bioscoopexploitanten die gebruik willen maken van 3D, is de weg naar de implementering van digitale cinema nu vrijgemaakt," zei Delgado. "Bioscopen die een 3D-optie willen inbouwen, kunnen hun aankopen nu bundelen. In plaats van elke bioscoopexploitant afzonderlijk één of twee units te laten kopen, kunnen ze op die manier een aanzienlijke volumekorting krijgen."

Door MiT's ruime ervaring bij de integratie van digitale en 3D-systemen te koppelen aan All Media Capital's expertise in de sector en hun vermogen om financiering te waarborgen in moeilijke economische tijden, bestaat het voordeel uit een pakket op basis van de leasing van uitrusting, waarbij de technologie dient als zakelijk onderpand. "Zij kennen onze sector," ging Delgado verder, "en samen kunnen we onderhoudsovereenkomsten, up-training, afstandscontrole, diagnoses en alarmen, uitgebreide garanties en meer bieden -- terwijl we gebruik kunnen maken van een netwerk van door Barco en Dolby erkende installateurs."

"Barco is uiterst tevreden te kunnen samenwerken met MiT als uitgelezen leverancier van digitale cinema binnen dit speciale financieringsprogramma dat de zelfstandige bioscoopeigenaar ondersteunt," aldus Joe DeMeo, Director of Sales voor Barco's digitale cinema-activiteiten in Noord-Amerika. "Dankzij deze financieringsmogelijkheid kan de zelfstandige bioscoopeigenaar volop gebruik maken van digitale cinema, waaronder 3D en alternatieve contentvertoningen, en het fijnste beeld op het scherm toveren dankzij de Barco projectors."

Over MiT
MOVING iMAGE TECHNOLOGIES maakt en verkoopt een volledige waaier van uitrusting en diensten voor bioscoopzalen om de overgang naar digitale cinema te ondersteunen, zoals: werk op maat, systeemontwerp, integratie, digitale technologieoplossingen voor 3D, digitale cinema, pre-feature filmreclame en onderdelen. Moving Image Technologies stelt zich als taak om de meest getalenteerde, gepassioneerde mensen uit de bioscoopsector in te zetten om de beste voorstellingstools voor de bioscoopsector te bieden. Surf naar www.movingimagetech.com voor meer info.

Over All Media Capital
Als gewaarborgde verstrekker van leningen, gespecialiseerd in grafische kunst, papierverwerking en professionele audio- en video-uitzendingen biedt All Media Capital interessante, vernieuwende, flexibele financieringsoplossingen op maat, gecombineerd met een ongeziene klantenservice. Of u nu denkt aan een tv-film, een opnameconsole of een VTR, All Media Capital komt als geen ander in aanmerking om aan uw financieringsbehoeften te voldoen. Als u een nieuwe aankoop of bestaande activa wil financieren, dan kunnen we u daarbij helpen. All Media Capital biedt een waaier van financieringsoplossingen om te voldoen aan uw specifieke behoeften. Surf naar www.allmediacapital.com voor meer info.

Over Barco
Barco, een internationaal bedrijf, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor verscheidene professionele markten. Barco heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, R&D en Manufacturing in Europa, Noord-Amerika en Asia Pacific. Barco (NYSE Euronext Brussel: BAR) is in meer dan 90 landen actief met ongeveer 3500 werknemers wereldwijd. In 2008 realiseerde Barco een omzet van 725 miljoen euro 2008.

© Copyright 2009 by Barco - Mag enkel door de professionele pers worden gereproduceerd.

For more information, please contact

JP Tanghe
Vice President Barco
President Corporate Communication & Investor Relations Barco nv

Phone:+32 56 26 23 22
Fax:+32 56 26 22 62
jp.tanghe@barco.com