Oogfonds biedt oplossing voor de kleine lettertjes

31/03/2009 16:56

Stichting Oogfonds Nederland

Veel Nederlanders ervaren dagelijks problemen met het zicht, zoals het lezen van kleine letters op verpakkingen in de supermarkt of in de krant. Met de unieke actie gratisloepje.nu biedt Stichting Oogfonds Nederland de oplossing voor dit probleem: een gratis loepje, aan te vragen via internet. Hiermee vraagt het Oogfonds aandacht voor de groeiende groep blinden en slechtzienden in Nederland voor wie een loepje níet de oplossing is.

In Nederland zijn 350.000 blinden en slechtzienden en dit aantal groeit snel. Die groei komt doordat we steeds ouder worden. Maar de groei zit bij alle leeftijden. Ook bijvoorbeeld diabetes en erfelijkheid hebben ermee te maken. Het Oogfonds wil op de rem te trappen en de leefkwaliteit van blinden en slechtzienden verbeteren.

De actie gratisloepje.nu is bedoeld om mensen voor te lichten over onnodige en vermijdbare blind- en slechtziendheid. Het inperken van de groei van het aantal visueel beperkten vraagt om permanente aandacht. Mensen moeten zich ervan bewust worden dat slechtziendheid niet vanzelfsprekend een (ouderdoms-)kwaal is waar niets aan te doen is. Ook wil het Oogfonds informeren over de impact die een oogaandoening op het dagelijks leven heeft. Daarbij wordt de problematiek breed onder de aandacht gebracht: van het vinden van een passende baan tot het contact leggen in de kroeg.

Het bewust maken van de samenleving over hoe het is om te leven met een visuele beperking is een belangrijke taak van het Oogfonds. Daarnaast zet het Oogfonds zich in om de leefkwaliteit van blinden en slechtzienden in Nederland te verbeteren, zodat blinden en slechtzienden (vol)waardig kunnen meedoen in de samenleving. Dit doet zij door het ondersteunen van concrete oplossingen voor blinden en slechtzienden. Oplossingen die verder reiken dan een loepje bij het lezen van de krant.

Stichting Oogfonds Nederland is al meer dan zestig jaar nationaal fondsenwerver voor blinden, slechtzienden en mensen met een oogaandoening. De bestedingsgebieden zijn toegankelijkheid, voorlichting, belangenbehartiging en wetenschappelijk onderzoek. Het Oogfonds heeft het CBF-keur voor goede doelen.

www.oogfonds.nl, telefoon 030-254 57 11

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.gratisloepje.nu