NVM neemt aandeel in website Huizenhype.nl

31/03/2009 16:57

Huizenhype

NVM neemt aandeel in website Huizenhype.nl

NVM: Huizenhype betrouwbare, onafhankelijke nieuwssite

Amsterdam, 31 maart 2009- NVM heeft bekend gemaakt een aandeel te nemen in de nieuwssite Huizenhype.nl. Partijen waren al langer met elkaar in gesprek over een samenwerking. Directe aanleiding daarvoor waren de vele onbetrouwbare en wisselende berichten die op het internet circuleren over de stagnerende huizenmarkt. Ger Hukker, voorzitter van de NVM: "wij volgden Huizenhype al langer omdat we erachter kwamen dat het de meest betrouwbare bron is die online over de huizenmarkt bericht. Wij wilden aanhaken bij zo'n partij, omdat wij als NVM ook staan voor betrouwbaar en onafhankelijk. Het benadrukken van dit imago is in deze competitieve tijden van groot belang voor de bij ons aangesloten makelaars."

De NVM doet geen mededelingen over de grootte van het belang, noch over het bedrag dat er mee gemoeid gaat.

Reactie Huizenhype

Huizenhype is verheugd over de deal, maar heeft wel expliciet bedongen dat de NVM zich op geen enkele wijze met de berichtgeving zal bemoeien. William Pen, oprichter van Huizenhype: "Wij waren natuurlijk vereerd dat de NVM interesse in ons toonde, maar tegelijkertijd is de neutraliteit van onze berichtgeving ons grootste goed. Daarin zullen we geen concessies doen."

Over Huizenhype

Huizenhype is de uit de hand gelopen hobby van William Pen. Pen: "Ik was al langer ge?nteresseerd in de huizenmarkt en voorspelde het barsten van de bubbel al drie jaar geleden. Omdat ik overtuigd was van mijn gelijk, wilde ik erover bloggen". Vanaf het moment dat de huizenmarkt inderdaad een hype bleek te zijn, zijn de bezoekersaantallen op de site ge?xplodeerd. Inmiddels werkt Pen met een team van 4 man, waarvan 3 redacteuren. Zijn bedrijf voor online marketing staat inmiddels op een laag pitje. En Pen heeft nog hogere ambities voor de site: "Ik ben ook al in onderhandeling met een buitenlandse investeerder om de site internationaal door te trekken."


--- EINDE PERSBERICHT ---





http://www.huizenhype.nl