Minister Van der Laan installeert TopFocus, netwerk voor diversiteit o

31/03/2009 17:59

Landelijk Netwerk Diversiteitsmanagement

Amstelveen, 31 maart 2009 - Minister Eberhard van der Laan voor Wonen, Wijken en Integratie installeert morgen, 1 april, in Rotterdam een netwerk van strategische beslissers uit het bedrijfsleven, branche- en werkgeversorganisaties, de overheid, netwerken van vrouwen en allochtone Nederlanders. Zij hebben zich verenigd in TopFocus om diversiteit op de werkvloer een nieuwe impuls te geven. Het netwerk telt op dit moment 22 vrouwen en mannen met hoge posities. Zij gaan twee jaar bevorderen dat de talenten van alle mensen op de arbeidsmarkt daadwerkelijk benut worden - ongeacht hun afkomst, achtergrond, sekse, leeftijd, fysieke situatie of opleidingsniveau.

TopFocus, kennisnetwerk diversiteit, is een initiatief van het ministerie van VROM/WWI en wordt uitgevoerd door Div, Landelijk Netwerk Diversiteitsmanagement.

De installatie vindt plaats tijdens Colourful Business (www.colourful-business.com), het zakelijke evenement voor en van kleurrijke ondernemers, vrouwen en zzp'ers, in Ahoy, Rotterdam. De bijeenkomst begint om 9.30 uur

De gelegenheid wordt onder meer bijgewoond door H. K. H. Prinses Màxima en Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam. Tijdens de installatie vindt het forum Netwerken aan de Top plaats. Deelnemers hieraan zijn Agnes Jongerius, voorzitter FNV, Doekle Terpstra, voorzitter HBO-Raad, Guus Kullberg, directeur New Business Agis Zorgverzekeringen en Eelco Damen, voorzitter van het te installeren netwerk TopFocus. Verder spreekt Rajesh Patel, CEO van Exact Software, winnaar van de BID Award, de prijs voor ondernemers

Alleen vooraf geregistreerde bezoekers kunnen de installatie van TopFocus bijwonen. In verband met de aanwezigheid van H. K. H. Prinses Màxima sluiten de deuren van de Conference Room om 9.55 uur.

Door TopFocus worden branches, werkgeversorganisaties en de sector overheid duurzaam verbonden met landelijke (zelf)organisaties van allochtone Nederlanders en vrouwen. Voorheen functioneerden deze netwerken veelal gescheiden, men kende elkaar niet via deze informele, persoonlijke circuits.

TopFocus, kennisnetwerk diversiteit, brengt partijen die elkaar nodig hebben tot elkaar. Resultaten die TopFocus nastreeft zijn: op het werk een grotere instroom, doorstroom en behoud van mensen met een etnische achtergrond. En het doorstromen van meer vrouwen naar topposities. TopFocus-leden doen dit door in hun eigen bedrijf het diversiteitsmanagement te verbeteren, door gesprekken te voeren met collega-beslissers in andere bedrijven, het uitwisselen van kennis en ervaring (onder andere over geslaagde praktijkvoorbeelden), het verspreiden van creatieve zienswijzen en het toegankelijk maken van het eigen netwerk.

Aan de werkgeverskant doen de volgende organisaties mee aan TopFocus: de detailhandel, de ambulante handel, advies- en ingenieursdiensten voor de bouw, infra en milieu, de zorg, het Rijk, het openbaar busvervoer, de sector voor erfgoed en cultuur, een werkgeversorganisatie en een ondernemersvereniging (namenlijst in bijlage). Het komend jaar sluiten zich meer branches en werkgeversorganisaties aan.

Achterliggende gedachte voor TopFocus is de ervaring dat de helft van alle vacante functies wordt vervuld door het via-viakanaal. Hoe hoger de functie, hoe belangrijker het persoonlijke netwerk dat nodig is om in aanmerking te komen voor de positie. Dat geldt ook voor aanstellingen in de vele commissies, raden en besturen.

TopFocus wil de eigen netwerken openstellen en met elkaar verbinden om mensen die voorheen niet de juiste contacten hadden, het relevante persoonlijke netwerk te bieden.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.div-management.nl


Noot voor de redactie:

Mededeling voor de pers,