Openbaar Ministerie


* >Zwolse aanrander voor Gerechtshof Leeuwarden

Zwolse aanrander voor Gerechtshof Leeuwarden

31 maart 2009 - Ressortsparket Leeuwarden

Op donderdag 2 april om 13.50 uur vindt voor het Gerechtshof Leeuwarden de behandeling plaats in de zaak van een Zwolse aanrander.

Naar aanleiding van het vonnis van de rechtbank in Zwolle is de officier van justitie in hoger beroep gegaan. De rechtbank heeft de verdachte op 5 november 2008 veroordeeld voor 2 telastegelegde feiten tot 2 jaar gevangenisstraf. Er werd echter geen TBS opgelegd, zoals was gevraagd door het Openbaar Ministerie. Reden voor de Zwolse officier van justitie om de zaak in hoger beroep aan het hof in Leeuwarden voor te leggen. De advocaat-generaal van het Ressortsparket Leeuwarden zal opnieuw een eis namens het Openbaar Ministerie formuleren.

Achtergrondinformatie

Vanaf september 2007 tot de aanhouding van verdachte in januari 2008 zijn bij de politie in Zwolle 21 aangiften van aanranding binnengekomen.

Na formatie van een speciaal politieteam kon in januari 2008 de verdachte op heterdaad worden aangehouden, toen deze zich vergreep aan een slachtoffer, die een `lokagente' bleek te zijn. Zeven politieagenten waren op dat moment getuige van het strafbare feit.

De verdachte bleek al eerder voor soortgelijke feiten in de jaren tachtig veroordeeld te zijn.