Gemeente Lopik

Burgerinitiatief sporthal De Bosrand

De raad heeft op 21 oktober 2008 het burgerinitiatief behandeld van de heer Beeres. De raad heeft het college gevraagd om een voorstel. Aangezien de uitbreiding een verdrievoudiging van de pacht zou inhouden en de middelen ontbreken voor het benodigde krediet, stelt het college de raad voor op dit moment niet tot uitbreiding van de kantine over te gaan. Daarnaast stelt het college de raad voor niets te ondernemen voor het realiseren van een fitnessruimte, omdat het gaat om een commerciële activiteit waarvoor zich geen marktpartij heeft aangemeld.

In een gesprek met de heer Beeres en mevrouw Van Galen, de huidige pachtster van de kantine, is een aantal uitbreidingsmogelijkheden besproken. Om de huidige maximale capaciteit van de kantine te vergroten van 80 tot 130 personen is een uitbreiding noodzakelijk van 50 m². De totale kosten worden geraamd op 150.000,-. Doorberekening van de kapitaallasten zou de bruto pacht verdrievoudigen. Het is niet realistisch te verwachten dat de omzet na de uitbreiding zodanig toeneemt, dat de hogere pacht uit het netto bedrijfsresultaat van de kantine kan worden gedekt. Daarnaast zijn voor het benodigde krediet van 150.000,- geen middelen beschikbaar.

Het college stelt daarom de raad voor op dit moment niet tot uitbreiding van de kantine over te gaan. Daarnaast stelt het college de raad voor niets te ondernemen voor het realiseren van een fitnessruimte, omdat het gaat om een commerciële activiteit waarvoor zich geen marktpartij heeft aangemeld.