Universiteit Leiden

Media-aandacht voor onderzoek en veldwerk

De zomertijd is traditioneel komkommertijd; er is niet veel te doen. Maar dat gaat voor veel onderzoekers niet op. De collegevrije `vakantietijd' is voor hen juist vaak dé tijd om veldwerk te doen of ander onderzoek waar ze verder door het jaar niet aan toe komen. Dat geldt trouwens niet alleen voor onderzoekers, ook studenten gebruiken vaak de zomer voor onderzoek voor hun scriptie.

Ieder jaar weer worden de wetenschapsvoorlichters van de universiteit benaderd door (wetenschaps)programma's als Noorderlicht en Hoe?Zo! met de vraag of we hen in contact kunnen brengen met een onderzoeker of een student die - liefst ergens in een uithoek van de wereld - onderzoek of veldwerk verricht. Vaak vragen ze om iets spectaculairs of mediagenieks, maar ook onderzoek dat minder ver weg gedaan wordt, komt in aanmerking. Het moet natuurlijk wel een breder publiek aanspreken.

Om aan de vraag van die programma's tegemoet te kunnen komen, worden wij graag op de hoogte gehouden van wat er zoal gedurende de zomermaanden aan onderzoek en veldwerk verricht wordt.

Dus als u deze zomer onderzoek of veldwerk gaat doen of u kent iemand anders die dat gaat doen, meld het dan aan de wetenschapsvoorlichters via wetenschap@leidenuniv.nl.

(31 maart 2009/SH)

Webredactie - 31/3/2009