Gemeente Den Haag

Datum
27 maart 2009



Den Haag bereidt zich voor op Afghanistan-conferentie

De gemeente Den Haag werkt dit weekend op volle kracht door aan de voorbereiding van de grote Afghanistan-conferentie van volgende week. Op dinsdag 31 maart praten ministers en topdiplomaten uit de hele wereld op initiatief van de VN over de toekomst van Afghanistan. De conferentie vindt plaats in het World Forum.

De gemeente werkt de komende dagen aan de inrichting van het gebied. Zo worden 400 dranghekken, meterslange extra stoepranden, tientallen verkeersborden,
500 rood/witte bakens en 65 extra plantenbakken geplaatst.

Verder wordt het grasveld bij het World Forum schoongemaakt en worden er extra bollen geplant.
Rond het terrein van het World Forum worden slagbomen geplaatst, zodat er niet zomaar auto's het terrein op kunnen.

Verder vinden er morgen in de stad een aantal nevenactiviteiten plaats. Zo wordt op het Plein een 'Big Tent' geopend. Deze tent is een eerbetoon aan de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton, die eerder sprak van een Big Tent meeting. Op het Scheveningse strand voor het Kurhaus worden in aanwezigheid van burgemeester Van Aartsen en wethouder Huffnagel Afghaanse vliegers opgelaten. Haagse kinderen zijn daarbij van harte welkom.

Programma zaterdag 28 maart:

- om 13.00 uur laten Afghaanse vliegeraars acht grote vliegers op
- om 13:15 uur laten schoolkinderen (gratis te verkrijgen) vliegers op.

- om 15.00 uur bezoekt burgemeester Van Aartsen de Big Tent op het Plein, samen met de honorair consul van Afghanistan, de heer Eshan Turabaz. In de tent zijn verschillende activiteiten voor kinderen georganiseerd.

- de tent op het Plein is op zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur geopend voor het publiek

- zaterdag om 15.00 uur is er een optreden van Bobby van 'Ernst, Bobby en de Rest'.



Gemeente Den Haag