Gemeente Delft Wie wordt de beste verkeersleerling van Delft 2009?

Op dinsdag 31 maart strijden leerlingen van groep 7 om de titel 'beste verkeersleerling van Delft' tijdens de Verkeersquiz 2009. Sipke Jan Bousema* is de presentator van deze interactieve verkeersles. Voor de vragen worden foto- en filmfragmenten gebruikt van echte Delftse verkeerssituaties, dus herkenbare situaties die de kinderen zelf kunnen tegenkomen.

De gemeente Delft organiseert de Verkeersquiz voor de vierde keer en besteedt met deze quiz op een positieve manier aandacht aan verkeerseducatie en verkeersveiligheid. De leerling met de beste score mag zich na 31 maart een jaar lang 'De beste verkeersleerling van Delft' noemen en wint een fiets. De school krijgt een wisseltrofee, in de vorm van een speciaal verkeersbord 'Op deze school zit de beste verkeersleerling van Delft'.

De Aula van de TU Delft is voor één middag een verkeersleslokaal waar de kinderen via een groot projectiescherm zestig verkeersvragen krijgen voorgelegd door Sipke Jan Bousema. Ook is er weer een pauzeoptreden van een bekende artiest. Wie? Dat is een verrassing.

Voor de quiz hebben ruim 20 basisscholen een leerling van groep 7 afgevaardigd, alle schoolklasgenoten kijken en leren mee vanuit de zaal. Een "verkeersagent" en een jury zien er op toe dat alle (verkeers)regels worden nageleefd.

De verkeersquiz is een voortvloeisel uit het project 'Kinderen veiliger naar school'. Verkeerseducatie en -veiligheid zijn nog steeds beleidsspeerpunten en vallen nu onder het project 'Samen veiliger naar school'. Dit project voorziet in maatregelen om de verkeersveiligheid in Delft te verbeteren en kinderen sneller zelfstandig en veilig aan het verkeer te laten deelnemen.

Kijk voor meer informatie op www.gemeentedelft.info onder Verkeer / Kinderen veiliger door Delft.


*bekend van televisieprogramma's als de Museumbende, Opsporing Verzocht, VET! en het Junior Songfestival

Noot voor de redactie,