Prinses Margriet bezoekt werkconferentie Zorg in Heerenveen

19/03/2009 09:00

Calibris

Prinses Margriet bezoekt werkconferentie Zorg in Heerenveen

Werkbegeleiders vergroten competenties op gebied van opleiden en begeleiden

Bunnik, 19 maart 2009

Op dinsdag 31 maart 2009 bezoekt Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet de werkconferentie 'Als werkbegeleider competent' in het Abe Lenstra Stadion te Heerenveen. Tijdens deze bijeenkomst kunnen praktijk- en werkbegeleiders uit de Zorg in Friesland hun kennis bijspijkeren op het gebied van competentiegericht opleiden en begeleiden. Met als doel hun toekomstige collega's in de Zorg optimaal te begeleiden.

In de afgelopen jaren is een omslag gemaakt naar het competentiegericht beroepsonderwijs. Leren in de praktijk krijgt steeds meer een centrale plaats in het leerproces. Goede begeleiding door praktijkopleiders en werkbegeleiders is essentieel om dit tot een succes te maken. Voor de regio Friesland is het van belang om voor de komende jaren goed gekwalificeerde collega's te behouden, te werven en te scholen. Mensen die voor de Zorg kiezen, ook herintreders, allochtonen en mensen vanuit andere branches.

De werkconferentie is bedoeld om alle praktijkopleiders en werkbegeleiders in Friesland te ondersteunen en deskundig te maken bij de competenties die nodig zijn om toekomstige collega's goed te kunnen opleiden.

In gesprek

Prinses Margriet zal tijdens de opening van de werkconferentie een symbolisch cadeau aan een paar bezoekers overhandigen. Daarna gaat zij in gesprek met een groepje

werk- en praktijkbegeleiders. Ook zal zij een kijkje nemen bij twee van de twaalf workshops.

De werkconferentie wordt voor de zevende maal georganiseerd door Calibris, ROC Friese Poort, Friesland College en vertegenwoordigers uit de sectoren Zorg en Welzijn.

Calibris, kenniscentrum voor leren in de praktijk

Als kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport is Calibris verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties. In het verlengde van deze wettelijke taken ligt een expertise die veel meer omvat. Calibris verkent de markt. Brengt landelijk en regionaal betrokken partijen bijeen. Initieert maatschappelijk relevante projecten. Ontwikkelt innovatieve en effectieve oplossingen. Alles gericht op één doel: meer balans en dynamiek op de arbeidsmarkt. Zo levert Calibris een waardevolle bijdrage om beroepspraktijk en beroepsonderwijs soepel op elkaar aan te laten sluiten.





http://www.calibris.nl


Noot voor de redactie:

NOOT VOOR DE REDACTIE,