IVN Nederland


IVN Twitter

Natuurcursus: Reeën en andere zoogdieren in het Gooi

De werkgroep Natuurcursussen van IVN Gooi e.o organiseert in het voorjaar van 2009 een cursus rondom het thema Zoogdieren in het Gooi. Welke zoogdieren leven er in de verschillende natuurgebieden?

Reeën komen in steeds grotere aantallen voor. Het lijkt wel of ze helemaal niet schuw meer zijn, zelfs op klaarlichte dag staan ze rustig te grazen op nog geen 10 meter vanaf een fietspad! Tijdens de cursus zal de nadruk liggen op de hertachtige dieren, maar natuurlijk komen andere zoogdieren ook zeker aan bod. Denk hierbij aan konijnen, dassen, vossen, muizen, egels, mollen enzovoorts.

Ree

Dassen
De cursus is opgebouwd uit drie avonden: de eerste avond houdt een expert op dit gebied een (geïllustreerde) lezing. De tweede avond wordt verzorgd door IVN-natuurgidsen. Aan vier verschillende tafels krijgt u meer informatie over onder meer: de levenscyclus, het voedsel en de voedselketen, sporen die zoogdieren achterlaten en de relatie met ecologische verbindingen. De derde avond gaan we naar buiten om de zoogdieren in levende lijve te kunnen zien

De cursus wordt gehouden op 31 maart, 7 en 14 april 2009. De eerste twee avonden vinden plaats in de Hooiberg, bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in s Graveland, van 19.45-22.00 uur. De locatie en tijd voor de (avond)excursie worden later bekend gemaakt.


31 maart 2009 t/m 14 april 2009
Plaats: 's-Graveland
Locatie/vertrekpunt: Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in s Graveland
Kosten: De kosten voor deze cursus zijn 25 euro voor niet-leden en 20 euro voor IVN-leden en donateurs
Georganiseerd door: IVN Gooi e.o.

Meer informatie bij:
Vragen over deze cursus en opgeven kan bij Maartje Hogenboom, telefoonnummer 035-6230967 (na 18.00 uur) of via e-mail maartje.hogenboom@gmail.com
Aanmelden: Ja
Klik hier om aan te melden