Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

30 maart 2009

Roadshow MBO Marshals 2009 van start in Amsterdam

Op dinsdag 31 maart om 11.00 uur start de Roadshow MBO Marshals 2009 in Amsterdam. Deze Roadshow zal in 2009 aan minimaal 20 instellingen voor beroepsonderwijs een bezoek brengen. Tijdens de Roadshow worden unieke Marshal classes gegeven in een trailer, die is ingericht als lounge. MBO Marshal Omar Munie, een succesvolle tassenontwerper en ex-MBO'er, zal tijdens alle bezoeken aanwezig zijn en is daarmee de constante factor. Hij zal bij alle afleveringen vergezeld worden door zoveel mogelijk MBO Marshals. Er zijn inmiddels ongeveer 50 MBO Marshals die zich regionaal en landelijk willen inzetten voor een krachtig en positief MBO. De Roadshow MBO Marshals wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap.

Omar Munie

In de trailer van de Roadshow MBO Marshals gaat Omar Munie samen met zoveel mogelijk MBO Marshals in Marshal classes duidelijk maken wat er mogelijk is in het leven als je beschikt over voldoende wilskracht en doorzettingsvermogen. Een goede beroepsopleiding is een stimulans voor een succesvolle carrière. Omar is op zijn derde levensjaar als vluchteling vanuit Somalië in Nederland terechtgekomen en heeft zich in Nederland als succesvolle MBO'er opgeworpen als voorbeeld voor de jongere generatie. Hij staat nog midden tussen de jongeren en wil daarom op dit moment iets voor hen betekenen. Hij voelt zich ondanks zijn grote succes in zekere zin nog een student.

MBO Marshals
De MBO Marshals genieten een landelijke of regionale bekendheid en vervullen voor de MBO-studenten een voorbeeldfunctie. Als erkende rolmodellen enthousiasmeren zij de studenten om werk van hun talent te maken. Enkele voorbeelden van MBO Marshals zijn: Erica Terpstra, Job Cohen, Cas Spijkers, Willem Nijholt, Patrick Lodiers, Waldemar Torenstra, Sandra Brood, Marcel Wouda en Minke Booij. Tijdens de eerste Roadshow in Amsterdam zal ook Jan des Bouvrie als MBO Marshal een deel van de Marshal classes verzorgen (zie voor meer informatie hierover het bijgaande persbericht van ROC van Amsterdam).Tijdens zo'n Marshal class vertellen de MBO Marshals vanuit hun eigen ervaring over het belang van beroepsonderwijs voor de samenleving. Ongeveer de helft van de Nederlanders vindt via het beroepsonderwijs een plaats op de arbeidsmarkt en het beroepsonderwijs is daarmee van groot belang voor een sterke economie.

U bent van harte uitgenodigd om op dinsdag 31 maart de aftrap van de mbo-roadshow bij te wonen!

Datum dinsdag 31 maart
Aanvang: 11.00 uur tot 15.30 uur
Locatie: De trailer is te vinden op de binnenplaats van de Gaasterlandstraat 3-5, Amsterdam (nabij de RAI)

Programma:
Aanvang Marshall Classes Jan des Bouvrie om 11.00 en 12.00 uur Aanvang Marshall Classes Omar Munie om11.00 uur, 12.00 uur, 13.30 uur en 14.30 uur.

Voor meer informatie over deze landelijk Roadshow MBO Marshals kunt u contact opnemen met: John Spierings
Projectmanager MBO Marshals

Meer info:
E: j.spierings@roc-nijmegen.nl
T: secretariaat BBN: 024-8904102, (i.heynderickx@roc-nijmegen.nl)

-----------------------


---- --