Ingezonden persbericht


Reader's Digest: 'Creditcard Visa meest betrouwbaar'

Amsterdam 31 maart 2009 - Visa is verkozen tot 'het meest betrouwbare creditcardmerk' in Nederland. Dit blijkt uit een onderzoek dat werd uitgevoerd door Reader's Digest magazine. Het marktonderzoek werd gehouden onder ruim 23.000 Europese abonnees in zestien verschillende landen. Visa werd in bijna alle landen beschouwd als het meest betrouwbare creditcardmerk met een gemiddelde percentage van 50 procent.

Van de vijftien merken die in de productcategorie creditcards werden genoemd, scoorde Visa bovengemiddeld op productkenmerken als kwaliteit, verhouding prijs-kwaliteit, imago en klantgerichtheid. Michiel Wielhouwer, Visa's Country Manager Benelux: 'De Reader's Digest Awards zijn een duidelijke bevestiging van het vertrouwen dat de Europese klanten hebben in Visa's producten en diensten. Het is geweldig om te zien dat het niveau van vertrouwen nog steeds stijgt, met meer en meer mensen in Europa die voor Visa kiezen als meest betrouwbare merk betaalkaart in de afgelopen twaalf maanden. Dit geeft hen de mogelijkheid om met een gerust hart te winkelen, niet alleen in Europa, maar over de hele wereld.'

De 'Reader's Digest European Trusted Brands' is een jaarlijks terugkerend marktonderzoek gericht op de houding en mening van consumenten wat betreft dagelijkse producten en diensten. In het Europese onderzoek werden lezers uit zestien landen ondervraagd, waaronder Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Zweden.

Meer informatie over het onderzoek is te vinden op www.rdtrustedbrands.com

# # # #

Over Visa Europa
Er zijn ruim 360 miljoen debet-, credit- en zakelijke Visa kaarten in omloop in Europa. Deze kaarten zijn gebruikt voor aankopen en geldopnamen ter waarde van ¤ 1,3 trilljoen in de twaalf maanden voorafgaande aan juni 2008. 11,4% Van alle consumentenaankopen in Europa wordt met een Visa kaart gedaan.

Visa Europa is een coöperatie die door 4.600 Europese banken wordt beheerd, welke is verenigd in juli 2004. In oktober 2007 is Visa Europa, door een exclusieve, onherroepelijke en eeuwige licentie, volledig onafhankelijk geworden van het wereldwijde Visa Inc.

Als toegewijde Europese organisatie kan Visa snel inspelen op de specifieke marktbehoeften van Europese banken, hun klanten en retailers. Visa kan zo tevens aan de doelstelling van de Europese Commissie voldoen om een echte interne markt voor betalingen te creëren.

Visa wordt wereldwijd geaccepteerd. Bovendien is het Visa/Plus betaalautomaatnetwerk één van werelds grootste netwerken dat in meer dan 170 landen toegang biedt tot contant geld in de lokale munteenheid.

Voor meer informatie, kijk op www.visa.nl.

-----------------------------------

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met: Bex*communicatie, Peter van Kessel
Telefoon: 040 294 52 52
E-mail: visa@bexcommunicatie.nl