Provincie Noord-Holland

Datum

31-3-2009

Onderwerp

Provincie plaatst slagboom bij doorsteek Landsend

Er komt een slagboom op het verkeersplein bij de Teso-loketten. De slagboom wordt door de provincie Noord-Holland geplaatst om te voorkomen dat verkeer dat in Den Helder van de boot afkomt, linksaf slaat richting de Hoofdgracht. Het blijft wel mogelijk om vanaf de Hoofdgracht naar Landsend te rijden. De slagboom wordt voor het Paasweekeinde in gebruik genomen.

De route Hoofdgracht-Landsend is éénrichtingverkeer. Automobilisten die van de boot af komen en linksaf slaan, rijden over deze route tegen het verkeer in. Ook kruisen zij onnodig het verkeer dat de boot op wil. Bovendien activeren zij het verkeerslicht waardoor verkeer dat van de boot afkomt onnodig voor rood staat te wachten.

Om deze onveilige en vertragende situatie op te lossen plaatst de provincie Noord-Holland een slagboom op de route Hoofdgracht-Landsend. De slagboom wordt geactiveerd door dezelfde detectielus die het stoplicht op de Hoofdgracht voor deze route op groen zet. Hotel Landsend en het Peperhuisje van de Koninklijke Marine blijven hierdoor bereikbaar.

De slagboom zelf wordt deze week geplaatst. Het instellen neemt nog enige tijd in beslag, maar voor het Paasweekeinde van 11 en 12 april zal de slagboom in werking worden gesteld.