Gemeente Lingewaard


De laatste tijd worden in de uiterwaarden van de gemeente Lingewaard weer veel dumpingen van afval aangetroffen. Deze bestaan uit bouwafval, slachtafval, hennepafval en huisvuil, grof afval zoals vloerbedekking, hout, meubilair enz. De dumpingen worden vaak in de avonduren en in de weekenden gepleegd.

Het betreft de volgende locaties: DOS (grindgat) en Defensiedijk te Bemmel, het terrein van steenfabriek te Haalderen en van steenfabriek De Zandberg/Rodruza te Gendt.

Stort afval

De dumpingen zijn niet alleen een flinke aantasting van het mooie buitengebied van de gemeente, de extra kosten die gemaakt moeten worden om dit afval op te laten halen worden betaald door alle burgers via de afvalstoffenheffing.

Graag zouden wij u willen vragen ons te helpen om hieraan een einde te maken. Wanneer u een verdachte situatie tegenkomt kunt u deze melden bij de handhavers van de gemeente Lingewaard, 026-326 01 11. Buiten kantoortijden kunt u ook de politie bellen via 0900-8844.

Van belang is om zoveel mogelijk informatie door te geven, bijvoorbeeld een kenteken, de locatie van de overtreding, datum, tijdstip en eventueel een signalement van verdachte personen.

Wij hopen op deze wijze meer veroorzakers te kunnen achterhalen. U kunt erop vertrouwen dat informatie vertrouwelijk wordt behandeld.

Wij roepen alle inwoners van Lingewaard op samen met ons te proberen onze gemeente schoon te houden.
Heel gewoon...Lingewaard schoon!