Ingezonden persbericht


Persbericht

NU.nl lanceert persoonlijke nieuwssite

~ Zelf je nieuwspagina samenstellen op NUik.nl ~

Amsterdam, 31 maart 2009. Op de nieuwe site NUik.nl, onderdeel van NU.nl, kunnen lezers een persoonlijke nieuwspagina maken. Door het toevoegen van widgets uit favoriete nieuwsbronnen selecteert de lezer de onderdelen die voor hem of haar belangrijk zijn.

Diverse nieuwsbronnen
Op NUik.nl kan iedereen eenvoudig nieuws van diverse nieuwsbronnen toevoegen via widgets. Widgets zijn kleine vensters op de site die je kunt verschuiven en waarin de laatste headlines van de geselecteerde nieuwsbronnen worden getoond. NU.nl stelt, naast een uitgebreide selectie van externe bronnen, eigen onderdelen beschikbaar zoals de sportheadlines van NUsport.nl, het zakelijke nieuws van NUzakelijk.nl en nieuwsfoto's van NUfoto.nl.

Persoonlijke mix
Het persoonlijk maken van je eigen (nieuws)pagina is bij fanatieke internetters al langer bekend via onder meer iGoogle. Laurens Verhagen, hoofdredacteur NU.nl: 'Het leuke van NUik.nl is dat we als nieuwsuitgever onze lezers in staat stellen om zelf te bepalen welk nieuws van welke nieuwssite ze op hun eigen pagina willen zien. Zo kunnen ze hun ideale mix samenstellen.'

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Een screenshot van Nuik.nl is beschikbaar via: http://marketing.ilsemedia.nl/NUik

Over ilse media groep
Ilse media is actief sinds 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste digitale uitgever van Nederland. Met een rijk portfolio van 140 websites, waaronder Kieskeurig.nl, Startpagina.nl, NU.nl, SchoolBANK.nl en web-log.nl bereikt ilse media ca. 80 procent van alle internetters van 13 jaar en ouder in Nederland. Ilse media exploiteert tevens de vrouwensites van Sanoma Uitgevers, de Jonge Gezinnen sites en TVGids.nl. Sinds 2006 is ilse media ook actief op mobiel internet. Het mobiele netwerk van ilse media bestaat inmiddels uit 15 websites, waaronder Startpagina.mobi, mobiel.NU.nl, web-log.mobi en mobiel.Kieskeurig.nl. Het hele ilse media netwerk heeft per maand meer dan een miljard pageviews.

Ilse media is onderdeel van Sanoma Uitgevers. Met bijna 80 publiekstijdschriften (inclusief bijbehorende extensies en evenementen) en ruim 200 websites is Sanoma Uitgevers de grootste multimediale uitgever in Nederland.

Meer informatie over de ilse media groep: www.ilsemedia.nl