Brabantse Ontwikkelings Maatschappij


PERSBERICHT

Tilburg, 31 maart 2009

Fabrikant elektrische auto's vestigt zich in Brabant

NovoMotive vestigt zijn centrale kantoor op de High Tech Automotive Campus in Helmond. NovoMotive ontwikkelt elektrische en hybride aandrijfcomponenten voor de automotive industrie en fabriceert elektrische auto's. NovoMotive heeft voor Helmond gekozen vanwege de centralisatie van onderzoeks- en engineeringcapaciteit binnen de High Tech Automotive Campus. De vestiging van NovoMotive is de eerste beweging als gevolg van de plannen van de provincie Noord-Brabant om de productie en ontwikkeling van elektrische voertuigen te stimuleren.

Samen met kennisinstellingen, hightech- en automotive bedrijven wordt samengewerkt om elektrische voertuigen en slimme netwerken van oplaadpunten te ontwikkelen. In 2020 moeten er minstens 200.000 elektrische auto's rondrijden. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan duurzame energie en werkgelegenheid in Brabant.

Krachtenbundeling

Volgens de BOM en de Provincie is de kennis en kunde er in de regio. Deze is verspreid over verschillende sectoren, met ieder hun eigen belangen. Het bijeenbrengen van deze partijen met een gezamenlijke visie en een lange termijn investeringsplan leidt tot een volwassen toeleverancierindustrie in hightech, duurzame energie, distributie en automotive.

Op initiatief van het Automotive Technology Centre (ATC), de N.V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en de provincie Noord-Brabant is een samenwerkingscluster opgestart, het zogenaamde 'Electric Motive Technology Cluster'. Binnen dit cluster werken nieuwe en bestaande automotive, hightech (MKB)bedrijven en kennisinstellingen samen om elektrische voertuigen en deelsystemen te vervolmaken en de bijhorende bedrijvigheid in Brabant en (inter)nationaal verder te ontwikkelen.

High Tech Automotive Campus

Op de High Tech Automotive Campus worden automotive bedrijven, kennisinstellingen en onderwijs samengebracht met als doel samenwerking, kennisdeling en "open innovatie" op het gebied van automotive technologie en schone en duurzame mobiliteitsoplossingen. Elektrisch rijden is in dit verband een belangrijk en kansrijk thema. De campus biedt bedrijven huisvesting, maar tevens een interessant netwerk en de mogelijkheid om samen met andere bedrijven en kennisinstellingen te werken aan innovatieve oplossingen. Juist om deze reden heeft NovoMotive gekozen voor Helmond. De High Tech Automotive Campus is op dit moment ook in gesprek met andere initiatiefnemers op het gebied van e-mobility.

NovoMotive

NovoMotive is een jong bedrijf dat zich bezighoudt met productontwikkeling voor elektrische en hybride automotive. Samen met nationale en internationale partners ontwikkelt en produceert NovoMotive hoogwaardige technologische producten. Deze worden in de markt gezet door directe verkoop, inbouw in kleine serie prototypes en ook toeleveringstrajecten voor de internationale automobielindustrie.