Ingezonden persbericht



---


Persbericht

Feestelijke opening "Infocenter Hollandstellen" in Eurode Business Center

Kerkrade, 30 maart 2009 - Afgelopen week opende Wiertz Personeelsdiensten op feestelijke wijze de deuren van het nieuwe "Infocenter Hollandstellen" in het Eurode Business Center. Dit bedrijfsverzamelgebouw bevindt zich sinds 2002 precies op de grens tussen Kerkrade en Herzogenrath.

Het nieuwe "Infocenter Hollandstellen" geeft Duitse werkzoekenden uitvoerig en complete informatie over werken in Nederland en alles wat hiermee samenhangt. Er worden regelmatig themaweken georganiseerd waarbij werkgevers persoonlijk aanwezig zijn. Ook andere instanties inzake grensarbeid geven er informatie over bijvoorbeeld sociale verzekeringen of belasting. Het "Infocenter Hollandstellen" is dan ook uniek in zijn soort. Duitsers op zoek naar werk in Nederland bezoeken dit informatiecentrum standaard tijdens hun oriëntatietocht. Burgemeester von den Driesch verrichte de openingshandeling. In zijn toespraak wees hij er op dat Duitsers zich steeds meer richten op werken in Nederland en dat dit informatiecentrum hierbij goed van pas komt.

Tum Nievergeld, regiomanager bij Wiertz Personeelsdiensten bevestigt de trend dat het in Nederland ook ondanks de economische crisis steeds moeilijker wordt om mensen te vinden voor technische banen. Veel Nederlandse bedrijven ontdekken nu volgens hem dat Duitse werknemers die gaten kunnen vullen. "Duitse vakkrachten staan in Nederland bekend als betrouwbaar, punctueel en goed opgeleid".

Over Wiertz Personeelsdiensten

Wiertz Personeelsdiensten heeft zich de afgelopen 12 jaar ontwikkeld tot een toonaangevende intermediair in arbeid. Als familiebedrijf doet de organisatie dit op onderscheidende wijze. Men staat voor meer inzet, meer gevoel voor de markt, meer pro-activiteit en meer continuïteit. Wiertz Personeeldiensten wil de beste zijn in oplossingen voor flexibele arbeid van starters tot professionals, van ongeschoold tot wetenschappelijk niveau. De organisatie is met 15 kantoren actief in Nederland en Duitsland. Wiertz Personeelsdiensten is onderdeel van Wiertz Groep. Kijk ook op www.wiertz.com.

Meer informatie kunt u opvragen bij Rik Franssen, hoofd sales support Wiertz Personeelsdiensten, Eurodepark 1-29, 6461 KB Kerkrade, T 045-5639240, E r.franssen@wiertz.com


---- --