Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SINGER-SONGWRITER ARTHUR ADAM GROTE WINNAAR FINALE VAN STACEY ROOKHUIZEN'S TALENTENPLATFORM 'DUTCH DELIGHT'

Publishing contract, radio primeur Giel Beelen en distributiecontract via Nokia Music Store voor nieuw talent uit Amsterdam met zijn winnende song 'Happy Hangover'

Hilversum, 31 maart 2009 - Arthur Adam is tot winnaar van Dutch Delight bekroond! De zoektocht naar de beste song bracht artiesten uit alle hoeken van het land afgelopen zondag naar de Melkweg. De Amsterdamse singer-songwriter wist de vakjury en publiek te overtuigen met zijn krachtige soulvolle stem. Arthur Adam won met het nummer 'Happy Hangover'. Maandagochtend ondervond het nummer meteen zijn radio première in de uitzending van Giel op 3FM. De track zal binnenkort te downloaden zijn via Nokia Music Store.

Arthur Adam maakt melodische Engelstalige liedjes die eerder in de muziekpers vergeleken werden met het werk van o.a. Damien Rice en Jeff Buckley. Net als Lucky Fonz III en Leine is hij één van de centrale leden van het Amsterdam Songwriters Guild. Eind 2007 bracht hij het album 'In A Cabin With' uit, dat in zes dagen werd opgenomen in een houten huis op het Zweedse platteland.

Stacy Rookhuizen over Arthur Adam: 'Zijn nummer en optreden was het beste gisteravond. Dutch Delight omarmt hem als het ware en de hulp van alle partners wordt ingezet om hem naar een nog hoger niveau te krijgen.' Het nummer 'Happy Hangover' is te beluisteren op Youtube (www.youtube.com/watch?v=x1mu4jjjS3c). Met zijn overwinning zondag krijgt Arthur Adam o.a. een publishing deal bij EMI Music Publishing, een officiële single release op de Nokia Music Store en opname tijd in een professionele studio. De vakjury bestond uit Bart de Bruyn (Nokia Music Store), Nancy Poleon (Jammm Marketing & Management bekend van o.a.: C-Mon & Kypski, Hind & Kyteman), Martijn Oldenhave (KinkFM), Jasper van Vugt (OOR), Humphrey van der Klaauw (EMI Music Publishing).

Over Dutch Delight
Het talentenplatform Dutch Delight, ondersteund door Muziek Centrum Nederland, is in 2002 ontstaan als initiatief van de jonge mediaondernemer Stacey Rookhuizen. Het project ondersteunt en promoot Nederlands muziektalent. De afgelopen jaren is Dutch Delight uitgegroeid tot hét multimediale platform voor jonge en serieuze artiesten en bands, en zijn er reeds meer dan 250 evenementen georganiseerd waar zij een podium vonden. Na twee succesvolle voorrondes in Utrecht en Den Haag stonden 6 regiowinnaars afgelopen zondag 29 maart in de finale in de Melkweg te Amsterdam.

Samenwerking Nokia
"Dutch Delight biedt creatieven een unieke kans om hun muzikale kwaliteiten aan de buitenwereld te laten zien. Voor Nokia zijn muziek en jongeren een belangrijk speerpunt. Via de Nokia Music Store dragen wij graag bij aan grotere zichtbaarheid en ontwikkeling van dit jonge talent," aldus Jukka Tiitu, General Manager van Nokia Benelux.

Over Nokia
Nokia is qua marktaandeel 's werelds grootste fabrikant van mobiele toestellen en is een drijvende kracht achter de integratie van Internet en telecommunicatie. Nokia levert een breed assortiment toestellen voor alle gangbare marktsegmenten en verzorgen internetdiensten die mensen toegang bieden tot muziek, kaarten, media, messaging en games. Met behulp van NAVTEQ-technologie levert Nokia uitgebreide digitale kaartinformatie en via Nokia Siemens Networks bieden we geavanceerde systemen, oplossingen en diensten voor communicatienetwerken.