Ondertekening Defensie CAO

Staatssecretaris van Defensie, Jack de Vries en de defensie vakbonden ondertekenen morgen dinsdag 31 maart het akkoord over de Defensie CAO. Afgelopen vrijdag stemde het kabinet in met het voorstel dat defensie en de vakbonden in februari van dit jaar overeenkwamen.

Het onderhandelingsresultaat dat de staatssecretaris en de defensiebonden in februari bereikte werd even in de ijskast gezet toen de zorgwekkende cijfers over de economische crisis bekend werden. Vorige week bereikte het kabinet en de sociale partners overeenstemming over een economisch akkoord. Nu er heldere afspraken zijn in het kabinet over de loonmatiging over de jaren 2010 en 2011 is de weg vrij voor het afsluiten van de Defensie CAO over 2009.

In de nieuwe eenjarige cao stijgen de lonen met 1,0 %. Conform afspraak in het vorige akkoord wordt vervolgens verder gewerkt aan de totstandkoming van een volledig dertiende maand door verhoging van de eindejaarsuitkering met 1,5%.

De arbeidsvoorwaarden bevatten daarnaast verder onder meer afspraken over acute knelpunten op het gebied van vergoedingen, waaronder buitenlandvergoedingen, en afspraken over levensfasebeleid en loopbaanbeleid.

Noot voor redacties (